Muratpaşa'ya Çevre Bilinçlendirme Ödülü

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Muratpaşa Belediyesine ‘En İyi Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri’ ödülü verildi.

Muratpaşa'ya Çevre Bilinçlendirme Ödülü
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, TÜRÇEV tarafından verilen ‘En İyi Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri’ ödülünü üst üste 2’nci kez aldı. Başkan Uysal’a, ödül plaketini İstanbul Ataköy Marina’da düzenlenen Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni’nde takdim edildi.

Halk plajlarına mavi bayrak

Törende Başkan Uysal, okullarda çevre konusunda yoğun bir eğitim faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

Eğitim faaliyetlerini yanı sıra aynı zamanda Antalya’nın kent kimliğinin bir parçası olan falezler üzerinde kıyı tahribatı ve kaçak kullanımlara karşı önemli bir mücadele verdiklerini söyledi.

Bunun sonucunda Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan alınan izinler doğrultusunda falez bandında halk plajları tanzim ettiklerini dile getiren Başkan Uysal, “Bu plajlarımıza bu yıl 3 Mavi Bayrak uygun görüldü.

Birkaç plaj çalışmamız daha var” dedi.



Çevreci komşu kart

Muratpaşa’da ayrıca ambalaj atıklarının kaynağında yani evlerde ayrılmasına dayanan Çevreci Komşu Kart projesine başladıklarını belirten Başkan Uysal, 1 yılı aşkın bir süredir devam eden uygulamada evlerde ayrıştırılan ambalaj atığı karşılığında kartlara ödül puan yüklendiğini söyledi.

Ödül puanlarla anlaşmalı marketlerden alışveriş yapılabildiği gibi puanların öğrencilere burs olarak da dönebildiğini belirten Başkan Uysal, “Plastik, metal, cam, kağıt gibi ambalaj atıklarını evde ayrıştırılması eskiden üst gelir gurubunun dikkat ettiği bir duyarlılıkken Muratpaşa’da uyguladığımız Çevreci Komşu Kart’la bu duyarlılık tüm toplum kesimlerine yayıldı. Projeye ilgi umduğumuzun çok üzerinde gerçekleşiyor. Yıl içinde toplanan ambalaj atıklarını 25 kat arttığı mahallerimiz var. Yaptığımız çalışmaya göre Çevreci Komşu Kart projemiz Türkiye geneline uygulama başlamasıyla Türkiye’nin ham petrol ithalatının üçte biri kadar yaklaşık 5 milyar dolar kaynak geri dönüşümü sağlıyor.”
Kaynak: İHA