Müftülük'ten Fitre Ve Zekat Standı

Balıkesir’in Bandırma İlçe Müftülüğü Ramazan ayı dolayısıyla şehrin çeşitli yerlerine kurduğu stantlar ile vatandaşları fitre ve zekat konusunda bilinçlendiriyor.

Müftülük'ten Fitre Ve Zekat Standı
Bandırma İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, Cumhuriyet Meydanı, semt pazarları ve AVM’lerde zekat, fitre ve bağış stantları kurduklarını belirtti.

Vatandaşları stantlara davet eden Küçük, "Vatandaşlarımızı bu alanlarda bulunan stantlarımıza davet ediyor, ilçemiz genelinde artarak devam eden yardım çalışmalarına katkıda bulunmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

2 bin üniversite öğrencisine din hizmeti sunduklarını ve 70 evin maddi masrafları ile birlikte her akşam 170 öğrenciye de iftar yemeği verdiklerini belirten Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, "Müftülüğümüzün desteklediği Üniversite kulüpleriyle işbirliği halinde çeşitli programlar düzenliyoruz. İlçemizde bulunan ve Üniversite öğrencilerinin konakladığı Yurtkur bünyesindeki yurtlarla ve STK’ların yönetmiş olduğu yurtlarla işbirliği sağlanarak etki alanını genişletmeye devam ediyoruz. Sadece Ramazan ayında Diyanet okuma salonunda her akşam 170 öğrenciye iftar verilmekte ve fiziki şartların elvermesi halinde sayının daha da arttırılması düşünülmektedir. Vatandaşlarımızın ve çeşitli kuruluşların verdiği desteklerle ilerleyen bu gibi yardım çalışmaları öğrencilerimiz tarafından da sevinç ve minnetle karşılanmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA