Mısır'daki Yargılamalar

Temyiz mahkemesi, bir polisi öldürme suçlamasıyla yargılanan 6 sanık hakkındaki idam kararını onadı.

Mısır'da temyiz mahkemesi, bir polisi öldürme suçlamasıyla yargılanan 6 sanık hakkındaki idam kararını onadı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 'bir polisin öldürülmesi ve güvenlik güçleri aleyhinde terör eylemleri çağrısı yapan hücre evi kurma' suçlamasıyla yürütülen davanın bugünkü duruşmasında temyiz mahkemesi, haklarında idam kararı verilen 6 sanığın temyiz talebini reddederek idam hükmünü onadı.

Duruşmada ayrıca, sanıklardan 2'si hakkında verilen idam kararı müebbet hapis cezasına çevrilirken, 3'ü hakkında verilen müebbet hapis cezası da 3'er yıla indirildi, müebbet hapis cezasına çarptırılan 4 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Savunma heyeti üyesi avukat İsmail er-Reşidi, bugünkü duruşmada verilen hükmün nihai olduğunu ve bir daha temyize götürülemeyeceğini söyledi.

Ayrıca sanıklar ve avukatlarının, söz konusu suçlamaları kabul etmediği aktarıldı.

El-Mansura Ceza Mahkemesi, eylül 2015'te söz konusu davanın sanıklarından 1'i gıyabi 9'unu idam, 1'i gıyabi 14'ünü müebbet, 1 sanığı ise gıyabında 10 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Savcılık sanıkları, 'Mansura kentinde 28 Şubat 2014'te bir polisin öldürülmesinin yanı sıra güvenlik güçleri aleyhinde terör eylemleri çağrısı yapan hücre evi kurma, patlayıcı ve silah bulundurmakla' suçlamıştı.
Kaynak: AA