Miniklere Çevre Eğitimi Uygulamalı Olarak Anlatıldı

Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce Yalı Caddesinde minik öğrencilere yönelik bilgilendirme etkinliği yapıldı.

Miniklere Çevre Eğitimi Uygulamalı Olarak Anlatıldı
Yalı Caddesindeki etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da katılırken Didim Çiçek Bahçesi ile Didim Çocuk akademisi öğrenciler yer aldı. Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi Aslı Kıray tarafından minik öğrencilere çevrenin ve doğanın korunması konusunda bilgiler verirken kağıt, plastik ve diğer çöplerin nasıl ayrıştırılması gerektiği konusunda bilgiler aktardı.

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise minik öğrencilere doğanın, denizin ve çevrenin kirletilmesinin doğru olmadığını, büyüklerin yaptıkları hataların küçüklerce yapılmaması gerektiğini anlattı.

Daha sonra Altınkum plajında öğrenciler için kurulan oyun alanında minik öğrenciler ikişerli olarak yarışarak çöpleri ayrıştırma oyunu oynadı. Miniklere daha sonra belediye tarafından ikramlarda bulunularak, kukla atölyesince hazırlanan kukla gösterisi izlettirildi.

Etkinlikler kapsamında Didim Belediyesince düzenlenen Ücretsiz Temel kültür ve sanat aktiviteleri bünyesinde 1 Kasım 2016 ile 15 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Kukla-Drama atölyesine” katılan 3 kursiyere belgeleri Belediye başkanı A. Deniz Atabay tarafından verildi.

Kaynak: İHA