MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan Ağrı'da

Ziyaretlerde bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Milliyetçi Hareket Partimizin çok değerli Başkanı Devlet Bahçeli 15 Temmuz akşamında herkesin kaybolduğu o dönemde ’3 hilalli bayrağın altında demokrasinin ve devletimin yanındayım ve şu iktidarın yanındayım’ ifadesi sokakta büyük heyecan yaratmıştır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan Ağrı'da
Ağrı’da Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığını ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Adan, partililerle sohbet ettikten sonra basın açıklamasında bulundu. Ağrı’da bulunmaktan gurur duyduğunu ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamlarını getirdiğini anlatan Adan, son dönemlerde milletin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine kurşun sıkan alçak PKK terör örgütüne karşı Ağrılıların büyük bir direnç gösterdiğini söyledi.

Ağrı’nın dünden bugüne her zaman bölücülere teslim olmadan devletin yanında yer aldığını aktaran Adan, "Özellikle son dönemlerde de bölücü terör örgütüne karşı devletin ortaya koyduğu olduğu iradeyi hepimiz izliyoruz. Terörle mücadelede devletimizin yanındayız. Mübarek Ramazan ayı olmasına rağmen kan dökülmeye devam ediyor. Kato’yu bölücülere zindan eden askerlerimiz bir helikopter kazası sonucu şehit verdik. Diğer bölgelerimizde de şehitlerimiz var, şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

Türk milletinin beraberliğinin garantisinin Ağrı olduğunu ifade eden Adan, "Ağrı Ruslara teslim olmamıştır. Ağrı her zaman ezanı, bayrağı hür Türk mücadelesi birinci öncelik kazanmıştır. Dolayısı ile Ağrılı vatandaşlarımızın devletle bütünleşerek özellikle Türk devletinin bugün içerisinde şartlara baktığımızı zaman bildiğiniz gibi hepimiz 15 Temmuz’da bir alçak olayla da karşılaştık. 15 Temmuz FETÖ’nün yaptıkları bizim tarihimizde örneğine rastlanılmamış kahpece bir olaydır. Askerin askeri vurduğu, polisin asker vurduğu, askerin Meclisi bombaladığı Genelkurmay Başkanlığının basılarak Genelkurmay Başkanı’nın esir alındığı veya tutuklandığı bizim tarihimizde görülmemiştir. Bu coğrafyada devletin zayıfladığında neler olacağını hepimiz görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Irak ve Suriye’nin bugünkü durumunun güçlü bir devlet yapılanması olmadığından kaynaklandığını savunan Adan, "Tam bu süreçte devleti çökertmek adına 15 Temmuz’da çok alçak ve kahpece terör örgütü ile iş birliği yaparak yani FETÖ ve PKK iş birliğinin sonucunda ortaya çıkmıştır. Kalkışmada Milliyetçi Hareket Partimizin çok değerli Başkanı Devlet Bahçeli o akşam herkesin kaybolduğu o dönemde 3 hilalli bayrağın altında demokrasinin ve devletimin yanındayım ve şu iktidarın yanındayım, ifadesi sokakta büyük heyecan yaratmıştır. Milletimiz tankların altından çıkarak demokrasisini ve devletini korumuştur. Ağrı’da o dönem büyük görev yapmıştır. Dolayısı ile biz bu zor coğrafya’da her türlü alçaklığa karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA