Mersin Müftülüğü'nden İftar Programı

İçel Valisi Özdemir Çakacak, hem inancımızda hem de kültürümüzde önemli bir yeri bulunan birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve dayanışma gibi duyguların, Ramazan ayında en üst seviyede yaşandığını söyledi.

Mersin Müftülüğü'nden İftar Programı
İçel Müftülü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Yenişehir Müftülüğü Konferans Salonunda iftar programı düzenlendi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, sema gösterisi ve ney dinletisi ile devam etti.

Yemek duasının ardından konuşan Vali Özdemir Çakacak, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferi ile iyice pekişmesini sağlamak amacıyla, İl Müftülüğü tarafından hayırsever iş insanlarıyla işbirliği içerisinde, Ramazan ayı boyunca özellikle yoksul ve yoksun ailelere yönelik iftar programları düzenlendiğini belirtti.

Hem inancımızda hem de kültürümüzde önemli bir yeri bulunan birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve dayanışma gibi duyguların, Ramazan ayında en üst seviyede yaşandığına dikkat çeken Çakacak, "Bu hasletlerimizi sadece Ramazan ayında değil tüm bir yıla yayarak yaşamımız boyunca sergilemeli, birbirimize sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde yaklaşmalıyız. Milletçe toplumsal barışa ve huzura yapabileceğimiz en büyük katkı da bu olacaktır” dedi.

Bu topraklar üzerinde yaşayıp, vatan bilen herkesin birbirine dost ve kardeş gözüyle bakması halinde bu kutsal vatan topraklarının cennet olacağını kaydeden Vali Çakacak, Ramazan ayının ülkemizde birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekişmesini sağlamasını, tüm İslam alemine ise barış ve huzur getirmesini diledi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine değindi. Dünyanın adalet arayışı içerisinde olduğunu ifade eden Coşkun, "Bugün yer yüzünün tüm sakinleri, mazlumları ve göçmenleri Hazreti Musa’nın şu mesajını yeniden duymak istemektedir. Yabancıya haksızlık ve baskı yapmayacaksınız. Çünkü siz de Mısır’da yabancıydınız. Bugün insanlık Hazreti İsa’nın aradığı adaletin bir an önce gelmesini arzu etmektedir. Bugün dünya akıl, hukuk ve adalet peygamberi Hazreti Muhammed’in Kur’an ile insanlığa ilettiği hak ve adaleti özlemle beklemektedir" diye konuştu.

Ramazan’ın paylaşmak olduğunu vurgulayan Coşkun, insanlığın vicdan yükünü paylaşan bir ülkede yaşadığımızı ifade ederek, "Dünyanın ve insanlığın vicdan yükünü omuzlayan, omuzlamaya devam eden bir cennet vatanımız var. Kalbi geniş yüreği geniş erdemli insanlarımız var. Bizim varlık sebebimiz insanlığı yaşatmak ve insan onurunu yüceltmektir" şeklinde konuştu.

Programa Vali Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, askeri ve mülki erkan, il protokolü üyeleri, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, sivil toplum kuruluş temsilcileri, hayırsever iş insanları ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA