Mardin'de İtfaiyecilere Sertifikaları Verildi

Mardin’de itfaiye teşkilatı üyeleri eğitim semineri sonrası sertifikalarını Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın elinden aldı.

Mardin'de İtfaiyecilere Sertifikaları Verildi
Vali Yaman son günlerde artan anız yangınları için özel istasyonlar kurulduğunu belirterek bölgede itfaiyecilerin başarılı olması için gerekli ekipmanın hazır olduğunu söyledi.

Mardin ve ilçelerinde 2017 yılının ilk 5 ayında bin 80 yangına müdahale ettiklerini belirten Vali Yaman, yangın eğitimlerine verdiği önemi dile getirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 60 itfaiye görevlisine eğitim sertifikaları müftülük konferans salonunda düzenlenen törenle verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın ’Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Seminerleri’ kapsamında düzenlenen programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve protokol üyeleri katıldı.

Programda Mardin Valisi Yaman’a ’Gönüllü İtfaiyeci’ sertifikası verilirken, seminerde eğitim gören 60 kişi törenle belgelerini aldı.

"Ekipmanlarımız genişliyor"

İtfaiye teşkilatı olarak Mardin’e daha iyi hizmet etmek için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ”İtfaiye teşkilatı olarak tüm ilçelerimiz dahil olmak üzere 32 araç ve 137 personelimizle 2016 yılında 5 bin 569 olaya ve 2017 ilk 5 ayında bin 80 olaya müdahale ettik. Anız yangınlarına karşı ise hemen müdahale edebilmek için Artuklu, Kızıltepe ve Nusaybin’de 24 saat esaslı çalışan mobil istasyonlar oluşturuldu. Yakın zamanda ise 10 adet daha araç alarak filomuzu güçlendireceğiz. Ayrıca yangın konusunda personelimizi her konuda eğitiyoruz” diye konuştu.



"Eğitimler konusunda çalışmalarımız sürüyor"

Belediye olarak eğitimlere önem verdiklerini de anlatan Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak artık her dairemizde eğitim çalışmalarına daha fazla önem veriyoruz. Belediyemizin kurumsallaşması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Mardin yüz ölçümü ve iklim şartları sebebiyle de yangının çok fazla risk taşıdığı bir ilimiz. Bu nedenle genel sekreterliğimiz ve daire başkanlıklarımız, emniyet müdürlüğümüz ve jandarma teşkilatımız, tarım müdürlüğümüz ile birlikte çalışıyoruz. Özellikle anız yangınları konusunda riskler söz konusudur. İtfaiye Daire Başkanlığı sadece merkezde değil, ilçelerimizde de teşkilatlanıyor. Personelimizi, araçlarımızı ve binalarımızı güçlendiriyoruz. Bu vesileyle başta daire başkanlığımıza ve tüm gönüllü itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.



"İtfaiyeciliğin önemini anlatıyoruz"

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakan Erol, ekiplerine itfaiyeciliğin önemini anlattıklarını söyledi.

Erol, “İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması, yangın ve kurtarma konularından eğitilmiş gönüllüler oluşturmak, yangın ve afetlerle mücadelede halkın desteğini sağlamak için ve itfaiyecilik mesleğine gönüllük esasıyla bağlanmış gönüllü insanların olması için ekip çalışması yapıyoruz. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman’ın inisiyatifiyle çalışmalara başladık. İlk etapta gönüllü itfaiyecilik yönergesini çıkardık. Bu kapsamda itfaiyemizde çalışan İŞ KUR personeline ve gönüllü vatandaşlarımıza bir hafta teorik ve bir hafta da uygulamalı eğitimler verdik. Bu eğitimler sonunda yapılan sınavda 60 kişi gönüllü itfaiyeci olmaya hak kazandı” dedi.

Kaynak: İHA