Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi Esenler'de Anlatıldı

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’yi anlatan Mahmud Eren, "Hocaefendi’yi yakından tanıdıkça Kur’an’a hayranlığınız artar. Ben, otuz senedir bu sözün hakikat olarak tecelli ettiğini görüyorum" dedi.

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi Esenler'de Anlatıldı
Esenler Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında her akşam bir gönül sultanını andığı Anadolu’yu Mayalayanlar programında Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi anlatıldı. Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Mahmud Ustaosmanoğlu’nun torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, İsmailağa Vakfı Hocaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fatih Camii İmam Hatibi Salih Uçar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Mahmud Ustaosmanoğlu’nun hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

“Hepimizin gönül sultanı”

Anadolu’nun mayasını çalan yerin altında ve üstünde çok sayıda gönül sultanının olduğunu ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bu toprakların mayasına baktığımız zaman 7’den 70’e herkesin bilgisi, bakışı, duruşuyla zihninde var olan ve yaşayan bir gönül sultanı Mahmud Ustaosmanoğlu’nu anmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu topraklarda yerin üstünde de, yerin altında da çok sayıda gönül sultanı yetişti. Esenler Belediyesi olarak bu gönül sultanlarımızı anmaya ve anlatmaya devam edeceğiz inşallah" diye konuştu.

Kaynak: İHA