Korkuteli'nde Anne Adaylarına Eğitim

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Korkuteli Devlet Hastanesi’nde açılan Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda 22 anne adayına eğitim verildi.

Korkuteli'nde Anne Adaylarına Eğitim
Korkuteli Devlet Hastanesi’nde açılan ’Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda anne adaylarına eğitim veriliyor. Korkuteli Devlet Hastanesi Gebe Bilgilendirme Sınıfı sorumlu ebesi Şerife Hazin Yeke, "2017 nisan ayında hizmete başlayan sınıfımızda anne adaylarının eğitimlerine devam etmekteyiz. Bakanlığımız tarafından başlatılan gebe bilgilendirme sınıfında gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin bilgi sahibi olmaları, bilinçli doğum yapmaları, normal doğumu teşvik, bebek bakımı, beslenme, ağrı yönetimi, doğum sonrası aile planlaması, anne ve baba adaylarının yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Nisan ayında hizmete başlayan sınıfta şimdiye kadar 3 kez eğitim düzenlediklerini ve 22 anne adayına eğitim verdiklerini anlatan Yeke, "Düzenlenen bu eğitimlerin sonucunda anne adaylarından olumlu geri dönüşler almak biz sağlık çalışanlarını çok mutlu ediyor. Eğitime katılan her katılımcıya eğitim sonunda katılım belgesi ve gebe kartlarını veriyoruz. Eğitimlerimiz yıl boyu devam edecek olup, bir sonraki eğitimimiz 30 Haziran 2017 Cuma günü olacak. Katılmak isteyen anne adaylarının hastanemiz doğum salonuna gelerek başvuru yapmaları yeterlidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA