Kent Bilişim Kurulu İçin Girişimler Başladı

Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından geçen ay ilk kez gerçekleştirilen Bilişim Semineri V01’in ardından, bilişim temsilcileri yeniden bir araya geldi.

Kent Bilişim Kurulu İçin Girişimler Başladı
Bilişim seminerinde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın önerisi olan Kent Bilişim Kurulu’nun kurulması ile ilgili neler yapılabileceği konusunun değerlendirildiği toplantı, başta Eskişehir olmak üzere İstanbul ve Ankara’dan gelen temsilcilerin geniş katılımı ile gerçekleşti. Tepebaşı Belediyesinin ev sahipliğinde Gökkuşağı Kafe’de iftar yemeği sonrasında yapılan değerlendirme toplantısında, Kent Bilişim Kurulu’nun akademi, sanayi, kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörü bir araya gelmesinin önemi üzerinde duruldu. Toplantıda Eskişehir’in bilişim konusundaki potansiyel özellikleri ve bir cazibe merkezi haline dönüşmesi için yapılması gerekenler değerlendirildi. Ayrıca insan kaynağının özellikle genç neslin doğru yönlendirilmesi, yatırımların arttırılması, üniversitelerin oluşturduğu bilgi ortamının yaygınlaştırılması, başta havacılık olmak üzere diğer sektörlerinde katkısının genişletilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Buluşmada ilk olarak Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu bir konuşma yaparak, gönüllü katılımlarından dolayı temsilcilere teşekkür etti ve geçen ay düzenlenen Bilişim Semineri’nin, şehirdeki bilişim konusundaki etkileşimi canlandırdığını ifade etti.

Yalnızoğlu, seminerin hemen sonrasında Kent Bilişim Kurulu’nun kurulması ile ilgili adımların atılmasının önemine değindi.

Daha sonra bir konuşma yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk, yöneticisi olduğu ESGOGÜ-Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Çabuk, Kent Bilişim Kurulu’nun kurulmasının şehrin kazanımları konusunda büyük faydalar sağlayacağını belirtti.

TUSAŞ (TEI) Bilgi İşlem Müdürü Soner Özcan da Kent Bilişim Kurulu’nun kurulması adına atılan adımların ve gerçekleştirilen toplantıların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Ardından bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, söz konusu buluşmanın önemine vurgu yaparak, “Bilgi üreten kurumlar olarak üniversiteler dikkat çekiyor. Tabi ki sanayi kuruluşları da bilgi üretiminde önemli faktörler. Bu bilgi üretiminin devamlılığını sağlamak ve nasıl yaygınlaştıracağımızı bulmamız konusunda, belediyelerin koordinasyon görevi çok öne çıkıyor” şeklinde konuştu.

Buluşmada ayrıca Eskişehir’in bilişim konusunda daha bilinçli ve kararlı ilerleyebilmesi için kamu, akademi ve özel sektörün birlikte hareket etmesinin önemi vurgulandı. Buluşma, katılımcıların Kent Bilişim Kurulu’nun kurulabilmesiyle ilgili yol haritasının çizilmesi, yönerge hazırlanması, şehir envanteri oluşturulması ve tüm bu içeriği kapsayacak bir portal oluşturulması konusunda fikir birliğine ulaşması ile sona erdi.
Kaynak: İHA