Kastamonu'daki Cinayet Davasında Karar

Bir kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları iddia edilen 3 sanığa 17 yıl ile 3 ay arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi.

Kastamonu'da bir kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanık, hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Maksut Hergüner ve Yılmaz Candemir ile tutuksuz sanık Bayram Candemir katıldı.

Sanıklar, son duruşmalarında haklarındaki suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanıkların 'Basit yaralama, kasten adam öldürme, mala zarar verme, ruhsatsız silah taşıma, tehdit ve silahlı tehdit' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Hergüner'in 'Silahla öldürmekten' 15 yıl, 'Silahlı tehditten' 1 yıl 6 ay, 'Ruhsatsız silah taşımaktan' 1 yıl 3 ay olmak üzere 17 yıl 9 ay, Yılmaz Candemir'in 'Öldürmeye teşebbüsten' 6 yıl 3 ay, 'Ruhsatsız silah taşımaktan' 1 yıl 3 ay olmak üzere 7 yıl 6 ay, Bayram Candemir'in ise 'Tehditten' 3 ay 22 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Bademci köyünde geçen yıl, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada Ahmet Candemir hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Olayın ardından gözaltına alınan Hergüner ve Yılmaz Candemir tutuklanmış, Bayram Candemir ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA