Kartepe'de Çevre Ve Görsel Kirliliğe İzin Verilmiyor

Kartepe Belediyesi’nin, çevre ve görsel kirliliğine neden olan atıkların toplanması konusunda ki çalışmaları devam ediyor.

Kartepe'de Çevre Ve Görsel Kirliliğe İzin Verilmiyor
Kartepe ilçesinde vatandaşların ev ve bahçelerinden çıkan inşaat atıkları ve bahçe atıklarının toplanması çalışmaları belediye ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Bahar ayları ile birlikte ev ve bahçelerde yapılan tamir, tadilat ve bakım çalışmaları sonucu oluşan moloz ve teressübat atıkları tek tek toplanıyor. Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Moloz ve Teressübat Toplama Ekibi ilçe genelinde cadde ve sokaklardaki moloz ve teressübatları ring halinde toplayarak ilçenin şantiye alanına dönmesine müsaade etmiyor.

Ekipler özellikle gelişi güzel ve çöp konteynerleri diplerine atılan moloz ve teressübat atıklardan belirli miktarını ücretsiz olarak topluyor. Belediye encümen kararı doğrultusunda belirli miktarın üzerindeki atıkların ise kademeli ücret karşılığı toplanması ve bertarafı gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde ring halinde, önceden belirlenmiş günlerde moloz ve teressübat atıkları belediyenin kendi ekip ve ekipmanları ile mahallelerden toplanıyor ve çevre kirliliğine izin verilmiyor.
Kaynak: İHA