İzmir'deki Cinsel Taciz İddiasına İlişkin Dava

Bornova ilçesinde 9 yaşındaki Y.K'ye tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Tuncay Ç'nin yargılanmasına devam edildi

İzmir'in Bornova ilçesinde hayatını kaybeden 9 yaşındaki kız çocuğuna, vefatından önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Tuncay Ç. ile taraf avukatları katıldı.

Sanık avukatı Hüseyin Karaboğa, cinsel istismar olayıyla mağdurenin ölümü arasında illiyet bağının bulunmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporuna bir diyeceğinin olmadığını belirterek, kamuoyunun da yakında takip ettiği bu davanın bir an önce sonlandırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Ailenin avukatlarından Sinan Sayman, raporda her ne kadar illiyet bağının bulunmadığı belirtilmişse de duruşmadan iki gün önce mağdurenin ölümünün olayla bağlantılı olduğunu savunarak davaya ilişkin tek delilin bu rapor olmadığını ileri sürdü.

Raporu bu haliyle kabul etmediklerini dile getiren ailenin avukatlarından İlke Erol, İstanbul Adli Tıp Kurumundan yeniden rapor aldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, hayatını kaybeden Y.K'nin ölümünden önce tedavi gördüğü Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gerekli belgelerin istenmesine ve Y.K'yi tedavi eden doktorların dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay

Bornova ilçesinde 21 Kasım 2016'da evinde fenalaşan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Y.K, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Arkadaşının dedesi Tuncay Ç'nin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K'nin, 'duruşmada kendisini taciz eden kişiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden hayatını kaybettiği' iddia edilmişti.

Kaynak: AA