HDP Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp Açıklaması

'Sur'a binlerce yıldır herkes geldi, inanç ve tarihsel kimlikler geldi ve hiç kimse arkasına bir yıkım bırakmadan, bir değer bırakıp gitti'.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan çalışmalara ilişkin, 'Sur'a binlerce yıldır herkes geldi, inanç ve tarihsel kimlikler geldi ve hiç kimse arkasına bir yıkım bırakmadan, bir değer bırakıp gitti.' dedi.

Yiğitalp, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bazı mahallerde de yıkım çalışmaları yapıldığını belirterek, dar sokakların ana arterlere dönüştürüldüğünü öne sürdü.

Sur'a ilişkin fotoğrafı basın mensuplarına gösteren Yiğitalp, 'Nasıl zeytinlikler bir tarihi değer ve insanlık için bereket ve bolluksa aynı şekilde surlar da bundan azade değil. Yapmamız gereken insanlık tarihine, değerlere sahip çıkmaktır. Sur'a binlerce yıldır herkes geldi, inanç ve tarihsel kimlikler geldi ve hiç kimse arkasına bir yıkım bırakmadan, bir değer bırakıp gitti. Ama şimdiki iktidara baktığımızda arkada bir yıkım ve enkaz bırakıp gidecek. 7 bin yıldır yaşayan, canlı tarih yok ediliyor.' diye konuştu.

'Sur'un Yıkımına Hayır Platformu'nun açıklamasını okuyan Yiğitalp, canlı tarihi yok etmek isteyenlerin asla başarılı olamayacağını kaydetti.
Kaynak: AA