Hatay'da 'Yalın Hastane Uygulama Ve Sistemleri' Projesi İmzalandı

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği’nin “Yalın Hastane Uygulama Ve Sistemleri” adlı eğitim projesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edilerek imzalandı.

Hatay'da 'Yalın Hastane Uygulama Ve Sistemleri' Projesi İmzalandı
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin, “Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi” başlıklı projesi başarılı bulunarak onaylandı. Destek almaya hak kazanan proje, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından imzalandı.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2013-2017 Strateji Planında Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında, dijital hastane kavramı oluşturmak ve yaygınlaştırmak bulunduğuna dikkat çekilerek, Dijital Hastane sistemleri, yalın hastane sistemlerinin alt sistemleri olmasından dolayı Sağlık Bakanlığı stratejileri doğrultusunda proje geliştirildiği ifade edildi. Proje ile birlikte; 2017’nin başı itibari ile Hatay Antakya Devlet Hastanesi ve Antakya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi aynı bina içerisinde birleştirildiği belirtildi.

Açıklamada,”Bu süreçte başlı başına çok karmaşık olan sağlık süreçleri daha da uzayan ve zaman kaybına neden olan olası riskler oluşturmaktaydı. Yönetim kademesi birleşerek tek çatı altında hizmet veren Hatay Devlet Hastanesinin, kontrolü ve ihtiyacı daha çabuk tespit edilmesinin sağlanmasını, verilen sağlık hizmetlerinin her açıdan daha iyi bir noktaya taşınması ve kalitenin arttırılması hedefleniyor” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA