Erdal İnönü Kentsel Yaşam Alanı Açılıyor

Muratpaşa Belediyesi’nin falez kıyı bandında oluşturduğu kentsel yaşam alanı Erdal İnönü Kent Parkı Perşembe saat 19.00’da düzenlenecek törenle açılıyor.

Erdal İnönü Kentsel Yaşam Alanı Açılıyor
Antalya’da Aralık 2012’de yıkılan ve uzun yıllardır atıl durumda kalan eski Aqupark, Muratpaşa Belediyesi’nin öz kaynak düzeni içinde gerçekleştirdiği çalışmalarla yeni bir kentsel yaşam alanı haline geldi.

Aynı zamanda birinci derece doğal SİT statüsüne sahip yaklaşık 25 dönümlük alanda çalışmalar son derece titiz bir şekilde yürütüldü. Alanda bulunan tüm tescilli binalar korundu, yapılan düzenlemeyle kullanılabilir hale getirildi.

Su parkının eski havuzları da yapay şelalelerle yeniden işlevlendirildi. Parkın falezlerden denizle buluştuğu noktada yer alan küçük koyda ise Muratpaşa Belediyesi, yeni bir halk plajı oluşturdu.

Yeni evleneceklere

Muratpaşa Belediyesi Nikah İşleri Müdürlüğü, yeşil ve mavinin buluştuğu ve sunduğu Beydağları manzarasıyla Antalya’nın en güzel noktasında ek hizmet binası açtı. Muratpaşa’da evlenecek çiftler istedikleri takdirde yeni bir hayata Antalya’nın en güzel noktasından “Evet” diyecek.

Herkese ait bir şeyler

Kuruluş çalışmaları Antalyalılar Dayanışma ve Dostluk Derneği’nce yürütülen ‘Antalya Kent Tarihi Daimi Sergisi’ne de ev sahipliği yapacak kentsel yaşam alanında tüm detaylar 7’den 70’e herkesin kendine ait bir şeyler bulabileceği şekilde planlandı.

Yaşamın içinde

İsteyen günün erken saatlerinde denize girip kahvaltısına yapabilecek, dileyen akşamüstü buluşmalarının adresi olarak burayı verecek. Şövalesini alıp seyir teraslarında Antalya’nın doyulmaz manzarasını, parkın tadını çıkaran çocukları resmetmek isteyenler, müzisyenler, herhangi bir müzik aletini yeni çalmaya başlayanlar, gün batımında Antalya fotoğrafı çekmek isteyenler ya da sadece hayatın olanca akışı içinde bir anlığına durmak isteyenler artık burada buluşacak.

Tek yetkili Belediye

Bilim adamı ve siyasetçi Erdal İnönü’nün adını taşıyan Antalya’nın bu yepyeni yaşam alanının her noktasında Muratpaşa Belediyesi olacak. Proje aşamasında yapım çalışmalarına Muratpaşa Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdiği parkta da tek yetkili belediye olacak. Park içindeki kamuya açık tüm sosyal tesisler Muratpaşa Belediyesi’nce işletilecek.

Eşi ve kız kardeşi açılışta

Açılışı Perşembe günü Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, kız kardeşi CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ve İnönü’yle birlikte siyaset yapmış çok sayıda ismin katılacağı törenle açılacak. Saat 19.00’da başlayacak tören iftar programı ve Türk sanat müziği konseriyle sona erecek.
Kaynak: İHA