Engelli Öğrencilerin Mezuniyet Heyecanı

Söke’de faaliyet gösteren Kıryarlar Özel Eğitim İş Uygulama Okulu 2016-2017 yılı mezuniyet töreninde 10 engelli öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Engelli Öğrencilerin Mezuniyet Heyecanı
1997 yılından bu yana faaliyet veren Kıryarlar Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencilere yönelik öğretimin yanında mesleki eğitim veriyor. Okulun mezuniyet töreni ve sergi açılışına Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Söke İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ömer Şimşek, davetliler ve veliler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Buradaki öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları yakından biliyorum. Başarılı çalışmalar yapıyorlar hatta ürettikleri galoşların satışı ile okula ekonomik gelir de kazandırıyorlar. Emeği olan eğitimcilerimiz ve velilerini kutluyorum dedi.

Etkinlikte ilk olarak okul öğrencileri tarafından yıl içerisinde yapılan el emeği ürünlerin sergisi açıldı. Öğrencilerin ürettiği eserler katılımcıların beğenisini kazandı. Ardından mezuniyet törenine geçildi.

Daha sonra mezuniyet törenine geçildi. Törende konuşan Kıryarlar Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Mesut Çağlar, okul ve eğitimleri hakkında bilgi verdi.

2010 yılında 23 olan öğrenci sayısının artış gösterdiğini belirten Okul Müdürü Mesut Çağlar; “Öğrenci sayımız 2011 yılında 41, 2012’de 49, 2013’de 52, 2014 yılında 58, 2015 yılında 68, 2016 yılında 71 sayısına ulaşmıştır. Derslik ve atölye sıkıntısı içerisinde rekor sayıda öğrenciye eğitim vermekteyiz. 2016 yılında 12. Sınıfımızdan 15 öğrenci mezun etmiştik. Bu yıl ise 10 öğrencimizi mezun ediyoruz. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizi eğitimin dışında bırakmıyoruz. Okulumuzda mesleki eğitim kurslarımız devam etmektedir. 2012 yılından itibaren 22 yaş üreri meslek kurslarımızla birlikte toplam 36 öğrencimize bu vesile ile eğitim verdik. Kurslarımız devam etmektedir” dedi.

Mezuniyet töreninde engelli öğrenciler tarafından koro şarkılar seslendirilirken, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Engelli öğrencilere mezuniyet belgeleri verilirken, öğrenciler mezuniyetin sembolü olarak kep fırlatmayı da ihmal etmedi.
Kaynak: İHA