Eğitim-Bir-Sen Kendi Yerine Taşındı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı, kısa süre önce satın aldıkları yeni yerlerine taşındı.

Eğitim-Bir-Sen Kendi Yerine Taşındı
İstasyon Caddesi Atatürk Parkı karşısında kentin en gözde binalarından birinde satın alınan 320 metrekarelik yeni hizmet binasında mescit, başkan odası, yönetim kurulu, okuma salonu, çok amaçlı salon, kadınlar komisyonu, üniversite temsilciliği odası ve arşiv odası yer alıyor. Yeni yerle ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın ’Hizmet binalarınızın bulunduğunuz ilin ve ilçenin en gösterişli binasında ve en işlek caddesinin üzerinde olmalıdır’ dediğini hatırlatarak, "Bugün kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın vasiyetini yerine getiren yönetim kurulunun şube başkanı olmanın bahtiyarlığını ve gururunu yaşıyorum" dedi.

Mekanları içindeki faaliyetlerin anlamlı kıldığını dile getiren Başkan Mahir Barışan, "Mekanları anlamlı kılan, içinde yapılan faaliyetler, üye için, kamu görevlileri için, millet için harcanan zaman, gerçekleştirilen hizmetlerdir. Eğitim-Bir-Sen, bütün zamanını, heyecanını, varını yoğunu millet, insanlık, emek ve özgürlük mücadelesine hasreden cesur insanların eseridir. Eğitim-Bir-Sen’in 25 yıllık destanına yön veren değerler vefa, sabır, sebat ve sadakattir. Bugünlere kolay gelmedik. Bugünlere, yokluklarla boğuşarak, tırnaklarımızla kazıyarak, sıkıntılı süreçlerden geçerek geldik. Gün oldu kiralık odamız vardı ama üyemizin derdini dinleyecek masamız yoktu, gün oldu arabamız vardı ama bizi üyemizin derdine koşturacak arabamızın yakıtı yoktu. Bizimle beraber aynı dönemde kurulan sendikalar birilerinin desteğiyle palazlanarak hemen hizmet binalarına kavuşurken bizim belli bir yokluk ve yoksunluk döneminden sonra böyle güzel bir hizmet binasına kavuşmamız anlamlıdır değerlidir" diye konuştu.

Yeni hizmet binasında kurumsallaşmaya teşkilatlanmaya hız vereceklerini kaydeden Barışan, "İş yeri temsilcilerimizle üyelerimizle daha sık bir araya geleceğiz, sendikal mücadele ve sendikal kimlikle ilgili seminerlerimiz olacak alanında etkin ve yetkin arkadaşlarımıza kendilerini ifade etme ufkumuzu genişletme olanağı sunacağız. Bizim ümmete dair, bu ülkeye dair derdimiz var. Çok çalışacağız, fikrimizden yoksun, davamızdan ve istikametimizden habersiz kimse kalmamalıdır. Bu derdin gerektirdiği daveti, söylemi, eylemi hakkıyla üreterek zirveden yeni ufuklara yolculuğumuz teşkilat bilinciyle yeni hizmet binamızda devam edecek. Yeni hizmet binamızın alınmasında ve tefrişatında desteğini esirgemeyen genel merkezimize ve Genel Başkanımız Ali Yalçın’a Eğitim bir Sen Muş Şubesi üyeleri adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA