Dinar Belediyesinden Şehit, Gazi Ve Ailelerine İftar

Dinar Belediyesi, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenledi.

Dinar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Dinar Belediye Kültür Merkezi Düğün Salonunda şahit aileleri ve gazilerin katılımıyla düzenlenen iftar programında, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Musiki Bölümü öğretim görevlileri, semazen eşliğinde çeşitli ilahiler seslendirdi.

Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, iftarda yaptığı konuşmada, devletin ve milletin bir arada iftar yapmasının çok anlamlı olduğunu ve burada verilen bir mesajın olduğunu belirtti.

Vatan uğruna, toprak uğruna, bayrak uğruna, cumhuriyet uğruna toprağa düşmüş veya yaralanmış, fedakarlık göstermiş şehit ve gazilerin çok büyük değer olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:

'Bu insanlar zannetmesinler ki kendi hanelerinde yaşarken devlet kendilerini gözetmeyecek, sahiplenmeyecek, onları görmeyecek. Değerli hemşehrilerim bugün de sahip çıkacağız, yarın da sahip çıkacağız, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kaldığı sürece şehitlerimize de gazilerimize de sahip çıkacağız çünkü devlet odur ki yaşayanlarına sahip çıktığı gibi mazisi içerisinde kutsal değerler üzerinden hayatını vermiş, fedakarlıklarda bulunmuş insanlara da sahip çıkacaktır.'

Belediye Başkanı Saffet Acar da her zaman gazilerin ve şehit ailelerinin yanlarında olduklarını, onlar için ne yapılsa az kalacağını dile getirdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan ise hiçbir gazi ve şehit ailesinin kişiler ve kurumlar tarafından verilen iftar yemeğine ihtiyacı olmadığını, ancak bu tür organizasyonların onlara sahip çıkıldığını göstermesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da birlik ve beraberlik içerisinde iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu birlik ve beraberliğe ramazan ayından sonra da ihtiyaç duyulduğunu, özellikle bu günlerde Türk milletinin kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA