Demirtaş'ın 'Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Etme' Davası

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde yapılan bir mitingdeki konuşmasında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçunu işlediği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Sancaktepe'de 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde yapılan bir mitingdeki konuşmasında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçunu işlediği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bir önceki celse talebi üzerine duruşmalardan vareste tutulmasına karar verilen Demirtaş katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, bir önceki celse Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından incelenmek üzere istenen Star Medya'ya bomba konulması olayına ilişkin soruşturma dosyasının örneklerinin gönderildiğini belirtti.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da, Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'ın kurşunlanma olayıyla ilgili soruşturma dosyasının istendiğini belirten mahkeme hakimi, bu dosyaya ait örneklerin de gönderildiğini tutanağa geçirdi.

Söz verilen Demirtaş'ın avukatı Yıldız İmrek, gelen cevap yazılarını inceleyip beyanda bulunmak üzere süre talep ettiklerini belirterek, 'Müvekkilimin savunmasını doğrudan ve yüz yüzelik ilkesi doğrultusunda duruşmada bizzat hazır bulundurularak alınmasını talep ediyoruz. Kendisinin de hazır bulunma isteği vardır. Bu hususta tutuklu bulunduğu cezaevine müzekkere yazılsın.' dedi.

Mahkeme hakimi, sanık avukatlarına beyanda bulunmak üzere gelecek celseye kadar süre verilmesine karar verdi.

Sanık Demirtaş'ın duruşmada bizzat hazır edilmesi talebini de, sanığın ilk celse SEGBİS aracılığıyla alınan savunmasında duruşmalardan vareste tutulmayı talep ettiği ve bu yönde karar verildiği gerekçesiyle reddeden mahkeme hakimi, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dinamik Radyo Televizyon AŞ, Star Medya Yayıncılık AŞ ve Bahadır Saraçgil 'müşteki', Selahattin Demirtaş da 'şüpheli' olarak yer alıyor.

Şüpheli Selahattin Demirtaş'ın, 7 Haziran 2015'te yapılan genel seçime ilişkin partisinin Sancaktepe mitinginde Star gazetesini sallayarak bir konuşma yaptığı belirtilen iddianamede, Demirtaş'ın bu şekildeki konuşmasından sonra 19 Temmuz 2015'te, şikayetçilere ait Star Medya Yayıncılık AŞ ile Dinamik Radyo Televizyon AŞ ve yetkililerinin bulunduğu Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi'ndeki adrese bomba konulduğu, zaman ayarlı ve basınç tesirli olduğu tespit edilen bombanın uzman ekiplerce imha edildiği kaydedildi.

Şüpheli Demirtaş'ın Sancaktepe'deki konuşmasından sonra söz konusu bombanın konulduğu savunulan iddianamede, terör örgütü mensuplarının bombayı benzer gerekçelerle müştekilere ait binanın çevresine koydukları ifade edildi.

İddianamede, Demirtaş'ın, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA