Burhaniyeli Girişimcilere 1,5 Milyon Lira Hibe Desteği

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 11. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Burhaniye’ye 1,5 milyon lira hibe desteği çıktı.

Burhaniyeli Girişimcilere 1,5 Milyon Lira Hibe Desteği
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, TKDK İl Koordinatörü Mehmet Zahit Döğdü, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve Balıkesir protokolünün katılımıyla 11. Etap Yatırım Destekleri toplu imza töreni Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplu imza töreninde bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 11. Etap Hibe Destekleri programında Tarım Bakanlığınca, Balıkesir’e 9 milyon lira desteği verileceğini açıkladı.

Hibe desteklerinin istihdama ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade eden Vali Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli istihdam çağrısına uyarak yeni yatırım yapan ya da yatırımlarını modernize eden müteşebbisleri kutladığını kaydetti.

Vali Yazıcı, hibe desteği alan yatırımcılara sözleşme dağıtımlarını yaptı. Burhaniye’den Başkurt Mühendislik şirketi ile Burhaniye 76 Nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) de, toplam 1 milyon 500 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı. Burhaniye Zeytin İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Denetim Kurulu Üyesi, Proje ve Yatırım Uzmanı İsmail Çancı, "2006 yılında yola çıkılan Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin bacaları artık tütmeye başlıyor. Burhaniye sanayicisi ve çiftçisi bu bölge ile refaha kavuşacak. İstihdam olanakları artacak ve Burhaniye zeytincilikte marka haline gelecek. Yapılacak yatırımın ülkemize ve Burhaniye’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

11. Etap’ta hibe desteği almaya hak kazanan Sinan Oğuz Başkurt da, yapacakları sofralık zeytin tesislerinin toplam 3 milyon lira değerinde olacağını anlattı. Başkurt, Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesinden ilk inşaat ruhsatı alan firma olarak inşaata bir an evvel başlayarak, zeytin tesislerini sezona yetiştirmek istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA