BEÜ'de İkinci Kütüphanesi Hizmete Girdi

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) ikinci Kütüphanesi İbn-i Sina Kampüsünde hizmete girdiği bildirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite olarak öğrencilerine kaliteli eğitim verebilmek için eğitim altyapısından, laboratuvarlara ve spor alanlarından sosyal donatılara kadar çok sayıda yatırımların kampüslerde hizmete aldıklarını belirtti.

Tüm kampüslerin nihai hedefinin 24 saat yaşayan kampüslere sahip olmak olduğunu ifade eden Özer, şunları kaydetti:

'Bu amaca ulaşmada kütüphanelerimiz çok önemli bir yer tutmaktadır. Farabi kampüsünde yaptığımız kütüphaneyi beş yıl önce hizmete almıştık. Kütüphanemiz dört yıldır 24 saat açık kullanıcıların hizmetindedir. Artık Farabi kampüsümüz 24 saat yaşayan bir kampüse dönüşmüştür. Kütüphanenin aylık kullanıcı sayısı 100 bini aşmıştır. Kütüphane sadece öğrencilerimiz ve çalışanlarımız tarafından değil halk tarafından da aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Beş yıl önce 30 binler civarında olan basılı kaynak bugün 160 binleri geçmiştir. Diğer taraftan e-kitap sayımız 6 milyon 500 binin üzerinde olup Türkiye'de elektronik kitap bakımından en zengin ikinci üniversitesi konumundayız. Aynı yatırımı yoğunluk bakımından ikinci sırada olan İbn-i Sina kampüsümüzde de hizmete almaktan büyük mutluluk duyuyorum. İbn-i Sina Kütüphanemiz 8 Haziran itibariyle 24 saat açık hizmet vermeye başlayacaktır. Bu yatırımlarımız sırasıyla diğer kampüslerimizde de devam edecektir.'

Kaynak: AA