Başkentte Yeni Bulvar Çalışmaları

Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçerek, Bağlıca'yı Sabancı Bulvarı'yla buluşturacak yeni yol çalışmasına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçirilerek, Bağlıca semtini Sabancı Bulvarı'yla buluşturacak dört kilometrelik yeni bulvarın yapımına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ekipleri, Sabancı Bulvarı'nın bitiminde bulunan askeri alana iş makineleriyle girerek faaliyete geçti. Eskişehir yolu ve Bağlıca trafiğine büyük rahatlık sağlayacak yolun, eylülde bitirilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in görüşlerine yer verilen açıklamada, Ankara'nın Batı Yakası istikametine yeni bulvarlar açılmasına rağmen trafikte bazı bölgelerde yoğunluk yaşandığı, bu bölgelerden birinin de Eskişehir yoluyla Bağlıca bölgesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığının, Eskişehir yolu Bağlıca kesişimine köprülü kavşak yapmasına rağmen bu bölgede yine de yoğunluk yaşandığına işaret eden Gökçek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Sincan ve Etimesgut bölgesinden bu alana gelen araçların da katılımıyla yoğunluk artıyor. Bunun için bir çalışma yaparak, taşınan Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçecek ve Sabancı ve Bağlıca bulvarlarını birbirine bağlayacak yeni bulvar üzerinde fikir birliğine vardık. Ardından Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık ile geçtiğimiz kasım ayında bir protokol imzaladık. Daha sonra da hemen harita çalışmalarını yapıp projeyi hazırladık. Son olarak yolun geçeceği alanda askeri araziler ve Milli İstihbarat Teşkilatı arazilerinin bulunması nedeniyle kurumlar arası görüşmeleri sürdürerek, tamamladık. Ardından hemen yolun yapımı için tabir yerindeyse ilk kazmayı vurduk.'

Bulvarın geçeceği alan içindeki yapıların kaldırılma işlemlerine de başlandığı belirtilen açıklamada Gökçek, çalışmaların 10 güne kadar daha da hızlandıracağını ve Sabancı ile Bağlıca bulvarlarını birleştirerek, Başkent trafiğine yeni bir can damarı daha açmış olacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar da bulvarın, 50 metre genişliğinde ve servis yollarıyla toplam 10 şerit olacağını ifade etti.
Kaynak: AA