Balya'da BENGİ Projesi Dergi Oldu

Balıkesir’in Balya ilçesinde, Balıkesir Valiliği öncülüğünde yürütülen BENGİ projesi kapsamında Balya Şamile Altıntaş İlkokulu tarafından yapılan etkinlikler bir dergide toplandı. Balıkesir’de Eğitimin Niteliğinin Geliştirilmesi ve İzlenmesi (BENGİ) projesi kapsamında, Şamile Altıntaş İlkokulunda, bir süredir yürütülen projeler bir araya getirilerek, gelecek yıllarda da sürdürülecek çalışmalara ışık tutması amacıyla BENGİ adlı dergi yayınlandı.

Balya'da BENGİ Projesi Dergi Oldu
Şamile Altıntaş İlkokulunda öğretmen ve öğrencilerin katkıları ile yayınlanan dergi, ilçedeki okullara ve resmi kurumlara dağıtıldı. Camiler, kahvehaneler ve lokantalara da dağıtılan dergi sayesinde halkın da yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olması sağlandığı kaydedildi. Derginin editörlüğünü de sınıf öğretmeni Mehmet Eskitürk yaptı. Öğretmen Mehmet Eskitürk, ”Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’nın, ilçemizde düzenlediği BENGİ tanıtım toplantısında, basında yer alan “Ailemle Okuyorum” etkinliğimizi takdirleri üzerine bunu düşündük. Okul projelerini bir dergide toplama fikrini okul müdürümüzle paylaştım, Okul müdürü Şahin Uçar’ın uygun görmesi üzerine de çalışmalara başladık” dedi.

BENGİ projesinin uzun soluklu bir proje olacağını belirten Okul Müdürü Şahin Uçar da, ”BENGİ projesi ile ilgili etkinliklerimizi halkımıza duyurmak, gelecek yıllarda halkımızın etkinliklere yüzde yüz katılımını sağlamak amacıyla dergimizi yayınladık. Dergiyi, proje çalışmalarında tekrara düşmemek ve uyguladığımız projeleri geliştirerek yürütmeye devam etmek amacıyla başucu kaynağı olarak kullanacağız. Proje çalışmaları nedeniyle veli ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Başarılı projeleri ve özverileri nedeniyle öğretmen arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. İçimizdeki potansiyeli BENGİ projesi aracılığıyla ortaya çıkaran Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’ya ve projelerimize destekleri için kaymakamımız Fatih Topuz’a teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA