Artvin'de Sertifika Töreni Düzenlendi

Artvin'de, girişimcilik kurslarını tamamlayanlara sertifikaları verildi.

İŞKUR Müdürlüğü ile KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından girişimcilik kültürünü geliştirip küçük ve orta ölçekli işletmeleri yeni yatırımlara teşvik etmek amacıyla düzenlenen kurslar sona erdi.

KOSGEB İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen sertifika törenine Artvin İŞKUR Müdürü Cevdet Ertürk, KOSGEB İl Müdürü Cemil Bahçe, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Kahraman Derece, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel ve kursiyerler katıldı.

Ertürk, burada yaptığı konuşmada, istihdamı arttırmayı ve işsizliği azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

İstihdama giden yollardan birinin de girişimcilik eğitimleri olduğunu belirten Ertürk, 'Türkiye'de her şeyi devletten bekleme gibi bir anlayış hakim. Bu anlayıştan yavaş yavaş vazgeçilmesi gerekiyor. Bu noktada özel sektöründe kendini göstermesi lazım. Bu girişimcilik kurslarıyla insanlarımızı iş hayatına yönlendiriyoruz.' dedi.

Bahçe, KOSGEB olarak İŞKUR'la kardeş kuruluş gibi istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kursu bitiren vatandaşların kendi işini kurmasının en büyük amaçları olduğunu vurgulayan Bahçe, 'Bu iş kurma aralığında bizlerden iş planı hazırlama veya iş seçimi konusunda talepler olursa uzman arkadaşlarla yine kursiyerlerimize gereken desteği veririz.' diye konuştu.

Özel ise girişimciliği çok önemsediklerine dikkati çekerek, girişimci sayısının artmasının ülkenin gelişimine de katkı sağlayacağını aktardı.

Tören, kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA