Arslan Ailesine Yardım Eli Uzandı

Adıyaman'da, 10 gün önce kanser hastası eşini kaybeden ve 5 çocuğuyla yaşama tutunmaya çalışan Hatice Arslan'a devlet yardım eli uzattı Besni Kaymakamlığınca başlatılan yardım kampanyası kapsamında, ailenin, inşaatı yarım kalan evleri tamamlanacak.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde 10 gün önce kanser hastası eşini yitiren ve 5 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan Hatice Arslan'a kaymakamlığın koordinesiyle yardım ediliyor.

Besni ilçesine bağlı Zormağara Mahallesi'nde hayatını sürdüren Hatice Arslan'ın eşi Abdurrahman Arslan (41) akciğer kanseri nedeniyle yaşamını kaybetti. Hatice Arslan, 5 çocuğunun bakımını ve nasıl okutacağını düşünürken devreye Besni Kaymakamlığı girdi.

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Anadolu Ajansının geçtiğimiz günlerde 'Yardım Eden Olursa Çocuklarını Okutacak' başlıklı haberinin ardından harekete geçerek, baba Abdurrahman Arslan'ın hayatını kaybetmeden önce inşasına başladığı evinin tamamlanması ve yetim kalan çocukların okutulması için gerekli çalışmayı başlattı.

Kaymakamlık koordinesinde yürütülen yardım kampanyası kapsamında hayırseverlerin de desteğiyle yarım kalan inşaat, kaymakamlık koordinesinde hızlı şekilde tamamlanacak.

- 'Asgari ihtiyaçları karşılandı'

Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin asgari ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli yardımların yapıldığını söyledi.

Evin inşaatını da kaymakamlık, belediye ve Besnili hayırseverlerin desteğiyle tamamlayacaklarını anlatan Gencer, evi en kısa zamanda aileye teslim etmeyi istediklerini kaydetti.

Aileyi evlerinde ziyaret eden Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk de Arslan ailesinin yarım kalan inşaatının olduğunu duyunca kaymakamlık ve hayırsever Erdemoğlu ailesini de işin içine katarak harekete geçtiklerini dile getirdi.

Evi her anlamda donatacaklarını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

'Nerede bir yetimimiz varsa devleti yanında hissedecektir. Çocuklar, üniversiteye gitme aşamasına gelmiş. Biz onların eğitiminde ailenin ihtiyaçlarını ve mağduriyetini her zaman giderme adına yanlarında olacağız. Aileye tekrar başsağlığı diliyorum. Merhumun mekanı cennet olsun. Anadolu Ajansına bu konuya hassasiyet gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. Biz de bu anlamda bu duyarlılığa tercüman olmaya gücümüz yettikçe katkı sağlamaya çalıştık.'

Çocukların amcası İbrahim Arslan da amca olarak gururlandığını, yetim kalan çocukların mağdur olmamasının önem taşıdığını söyledi. Amca Arslan, 'Sağ olsun aileye kaymakam, belediye başkanımız ve Erdemoğlu ailesi yardım edecek. Belediye Başkanı Öztürk'ün ziyaretinden memnun oldum. Allah devlet büyüklerimizden razı olsun.' diye konuştu.

11'inci sınıf öğrencisi Nazire Arslan da yardımlarını esirgemeyen devlet büyüklerine teşekkür ederek, eğitimini tamamlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Kaynak: AA