Arpa Ekili Tarla Yandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde arpa ekili tarlada çalışan biçerdöverin elektrik teline çarpmasıyla çıkan kıvılcımlar nedeniyle tarlada yangın çıktı.

Arpa Ekili Tarla Yandı
Alınan bilgilere göre, Siverek-Karacadağ karayolunun 20’nci kilometresi Üçkuyu Mahallesi’nde arpa ekili tarlada çalışan biçerdöverin sürücüsü elektrik tellerini fark etmedi. Biçerdöverin alçak olan elektrik tellerine çarpmasıyla oluşan kıvılcımlar tarlaya sıçradı. Kıvılcımlar nedeniyle ekili tarlada yangın çıktı. Yangını fark eden mahalle sakinleri durumu itfaiye ve jandarmaya bildirdi. Çevre mahallelerden gelen traktörlerle yangına müdahale eden vatandaşlar, yangını büyümeden kontrol altına aldı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiği yangında yaklaşık 10 dönümlük arpa ekili alan yandı.

Tarla sahibi Hüsnü Gülalan yangına tarladaki alçak elektrik direğinin neden olduğunu öne sürdü. Biçerdöverin topladığı arpayı da yangını söndürmek için kullandığını söyleyen Gülalan, “Biz itfaiye ve jandarmayı aradık. Şikayetçiyim ve hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Yangının rüzgarla tarlasına sıçradığını iddia eden Hamza Gülalan ise “Tarladaki taşları kepçeyle temizledim ve daha parasını ödemedim. Çoluk çocuğumun emeği var burada hepsi yandı. Çevre köylerden gelenlerin yardımıyla söndürdük, üstelik hepimiz de oruçluyuz” ifadelerini kullandı.

Yangının çıktığı alana gelen elektrik dağıtım şirketi görevlileri elektrik tellerinin sıcak hava nedeniyle gevşemiş olabileceğini belirtti.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA