Altınözü İlçesinde Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali Yapılacak

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan, Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali hazırlıkları başladı.

Altınözü İlçesinde Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali Yapılacak
Hazırlıklar kapsamında Zeytin Festivali Komitesi oluşturularak, Kaymakam Bülent Uygur Başkanlığında komite ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Kaymakam Uygur, “Bu yıl festivalimiz bir ilk olarak Zeytin ve Zeytinyağı Festivali adı altında gerçekleşecek. Sezonun ilk zeytin hasadı ile festivalimizin coşkusunu bir arada yaşayacağız. Hatay’ın zeytin varlığının yüzde 30’unu, Zeytinyağı’nın yaklaşık yüzde 50’sini İlçemiz karşılıyor. Altınözü’nün zeytincilikte önemli bir merkez olması göz önünde bulundurulduğunda, yapılacak festivalin İlçeye önemli katkıları olacak. İlçemizin önemli zenginliği olan zeytinciliğin bu festival ile ülke genelinde tanınmasını istiyoruz. Zeytin, Altınözü halkı için sofralarında sadece bir katık değil aynı zamanda temel geçim kaynağıdır. Zeytincilik ve Zeytin Sanayisinin gelişmesi için İlçe Belediyesi ve Kaymakamlık olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Festivalin Hatay’da bir ilk olma özelliği olduğuna vurgu yapan Kaymakam Uygur, zeytincilik konusunda ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kaymakam Uygur, festival komitesinin çalışmalar ve festival hazırlıkları boyunca bu tür toplantılar ile bir araya geleceklerini sözlerine ekledi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, festival programı belirlendi.

Belirlenen programdan bir gün önce, Yunushan Roma Mezarları, Gelinler Dağı (Kırk Güzeller), Kozkalesi, İlçemizin tarihi yerlerini tanıtmak amacıyla Dağ Bisiklet Yarışması düzenlenecek.

İlk toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Komite içerisinde iki Komisyon oluşturuldu. Komite’nin 20 Haziranda tekrar toplanması kararı alındı. Kaymakam Uygur, “Zeytin ve Zeytinyağı üretimi ile uğraşan kişilere katkı sunacağını ümit ediyorum.” dedi ve ilçe belediye başkanı ve komite üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA