Aksaray'da İftar Programı Düzenlendi

Aksaray Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Polis Evi'nde düzenlenen programda şehit ve gazi aileleri ile birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Şehit ve gazilerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini dile getiren Pekmez, şunları kaydetti:

'Ülkemizin birliği için vatan, toprak ve ezan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen yiğitlerimiz sayesinde bugün burada huzur içerisinde iftarımızı acıyoruz. Şehit ve gazilerimizin yakınlarına ne yapsak size olan borcumuzu ödeyemeyiz. Elimizden geldiğince sizlerle beraber olmaya gayret gösteriyoruz. Ramazan ayında birliğin beraberliğin paylaşmanın öne çıktığı aylar günler. Bugünlerde de vatandaşımızla şehit ve gazi yakınlarımızla bir arada olmaya özen gösteriyoruz.'

İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ise şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte olmaktan onur duyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Şehitlerimizin emaneti olan sizlere sahip çıkabilmek, milletimizin vicdanını rahatlatmak adına yapabileceğimiz en önemli görevdir. Dinimiz şehitlerimize çok önem vermiştir. Bizim inancımızda şehitlik en yüksek mertebededir. Şehitler yüce Allah'ın ve peygamberimizin efendimizin övgüsüne mazhar olmuştur. Şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en büyük rütbedir. Buna inanıyoruz. Bu inanç acılarımızı dindiriyor ve hafifletiyor. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve böyle acılar yaşatmasın.'

Programa, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın da katıldı.

Kaynak: AA