Akdağmadeni'nde Seçim

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesine Bağlı Seyrantepe Mahallesi ve İbrahimağaçiftliği Köyünde muhtarlık seçimi, Karahisartatlısı Köyünde ise Umutlu Beldesine bağlanma referandumu yapıldı.

Seyrantepe Mahallesi ve İbrahimağaçiftliği Köyünde 2014 Mart ayında yapılan mahalli idareler seçimleriyle iş başına gelen muhtarların dönem içerisinde hayatını kaybetmesi ve ceza alması nedeniyle ara seçim yapıldı.

Seyrantepe Mahallesi Muhtarlığı seçimi için kurulan 6 sandıkta oy kullanıldı.13 adayın katıldığı seçimlerde bin 285 kişi oy kullandı. 8 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 175 oy alan Cemalettin Şahinkaya, Seyrantepe Mahalle Muhtarı seçildi.

Diğer taraftan İbrahimağaçiftliği Köyünde kurulan tek sandıkta ise 88 seçmenin 75’i sandığa gitti. Yapılan oylamada 1 oy geçersiz sayıldı. Abdulkadir Cansever oyların 41’ini alırken, ve köyün yeni muhtarı seçildi.

Öte yandan ise Karahisartatlısı Köyünün ise Umutlu Beldesine bağlanma referandumu yapıldı.Yapılan oylamada 68 seçmenin 66’sı evet derken 2 kişi de hayır oyu kullandı.Yapılan oylama ile Karahisartatlısı Köyü Umutlu Beldesinin yeni mahallesi oldu.
Kaynak: İHA