2. Uluslararası Kadın Kongresi İtalya'da Yapılacak

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan:'Uluslararası Kadın Kongresi’nin ikincisini de İtalya’da düzenleyeceğiz'

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, 2. Uluslararası Kadın Kongresi'ni İtalya'da düzenleyeceklerini bildirdi.

Doğan, yaptığı açıklamada, İtalya eCampus Üniversitesi işbirliğiyle düzenledikleri kongrenin ilkini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımı ile 16-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Kongrenin ikincisini 22-24 Kasım 2017 tarihleri arasında İtalya’da düzenleyeceklerini ifade eden Doğan, bu yıl 'Göç ve Kadın sorunları' temasıyla gerçekleştirilecek kongreye birçok ülkeden hukuk, tıp, mühendislik, edebiyat, iktisat gibi farklı alanlarda uzman akademisyenlerin katılacağı aktardı.

Doğan, kongrede, uluslararası konjonktürde yakın dönemde hem Türkiye hem de İtalya açısından güncel sorun teşkil eden göç konusunda her iki ülkenin karşılaştığı ortak sorunlar tespit edilerek çözüm önerileri getirileceğini söyledi.

Göçün sadece göç alan devletleri değil, küreselleşmenin hissedildiği tüm coğrafyaları siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel açılardan etkilediğini anlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Toplumlar üzerinde ciddi etkisi bulunan göç, uluslararası ilişkilerde belirleyici hale gelmiştir. Türkiye de önemli geçiş güzergahlarında bulunması dolayısıyla göç hareketlerinin odağındaki ülkelerden biri. Göç olgusu, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerle İtalya’yı da önemli ölçüde etkilemektedir. Her iki ülke de göçmenlerin yaşadığı sorunlara çözüm üretebilme arayışındadır. Bu nedenle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile eCampus Üniversitesi işbirliğiyle ‘Göç ve Kadın’ temalı bir kongre düzenlenmesi, ülkelerin karşılaştığı sorunlar ve üretilebilecek çözümler açısından son derece önemlidir. Bu anlamda bu kongrenin uluslararası camiaya büyük katkısı olacaktır'

Doğan, kongrenin onur kurulunda kendisinin yanı sıra eCampus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enzo Sıvıera ile bazı akademisyenlerin de yer alacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA