YGS Mağduru Öğrenci Çözümü KDK'da Buldu

Muş’ta geçici kimlik kartıyla YGS’ye giren bir aday, sınavının geçersiz sayılması üzerine Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Kurum, sınavı geçersiz sayılan öğrencinin mağduriyetini giderdi.

YGS Mağduru Öğrenci Çözümü KDK'da Buldu
YGS’ye geçici kimlik kartıyla giren Muş’tan bir adayın sınavı, sınav belgesi ile kimlik kartındaki fotoğrafların birbirine benzemediği gerekçesiyle sınav görevlilerince düzenlenen tutanağa dayanarak ÖSYM tarafından sınavı geçersiz sayıldı. 12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) ilk kez uygulanan 9.45 uygulaması ile sınav binasına alınmayan ve sınava yanında ilaçla girip sınavları iptal edilen yüzlerce öğrenci, mağduriyetlerini Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) taşımışlardı. Kurum başvuruları inceleyerek ÖSYM ile görüşmeler gerçekleştirmiş ve arabuluculuk girişimleri sonuç vererek sınava ilaçla girip sınavları iptal edilen mağdur öğrencilerin sınavları geçerli sayılarak mağduriyetleri giderilmişti.

Bu mağduriyetlerin yanı sıra YGS’ye geçici kimlik kartı ile giren Muş’tan bir adayın sınavı, sınav belgesi ile kimlik kartındaki fotoğrafların birbirine benzemediği gerekçesiyle sınav görevlilerince düzenlenen tutanağa dayanarak ÖSYM tarafından sınavı geçersiz sayıldı. Bunun üzerine öğrenci olayı KDK’ya iletti. Kurum, ÖSYM ile görüşmeler gerçekleştirerek adayın durumunun yeniden incelenmesini ve değerlendirilmesini istedi.

ÖSYM, Kamu Denetçiliği Kurumuna gönderdiği cevabi yazıda, yapılan inceleme sonucunda başvurucunun sınavının geçerli sayıldığı bilgisini verdi. Başvurucu YGS sonuçlarında sınavının geçerli sayıldığını görünce mutluluğunu dile getirerek KDK yetkililerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA