Yeni Eğitim - Öğretim Dönemi İçin BEYGEM Ön Kayıtları Başladı

“Eğitimde fırsat eşitliği” ilkesi ile yola çıkan Beylikdüzü Belediyesi çatısı altında hizmet veren Beylikdüzü Gençlik Eğitim Merkezi’nde 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için ön kayıtlar başladı. Yüzde 87 Üniversite Yerleştirme, yüzde 92 TEOG, yüzde 86 ara sınıf başarısı ile eğitimde çıtayı yükselten BEYGEM ön kayıt işlemleri 5 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında Beylicium AVM, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi, Kavaklı Kurs Merkezi BEYGEM öğrenci işlerinde yapılacak.

Yeni Eğitim - Öğretim Dönemi İçin BEYGEM Ön Kayıtları Başladı
Kayıt esnasında ön kayıt formu teslim alınarak eksiksiz doldurulacak ve öğrenciye ait kimlik fotokopisi, öğrencinin yılsonu ağırlıklı puanının olduğu e-okul belgesi veya karne, öğrenciye ait iki adet vesikalı fotoğraf, gelir beyanı ( E-devlet hizmet döküm çizelgesi, serbest meslekler için vergi levhası ) ile birlikte görevlilere teslim edilecek.

İlk ders 5 Eylül Salı başlıyor

BEYGEM akademik takvimi, sınıf listeleri, zaman çizelgesi Ağustos ayı içerisinde duyurulacak, ilk ders 5 Eylül Salı günü başlayacak. 2017-2018 Eğitim - Öğretim Dönemi’nde İl Milli Eğitim ile yapılan protokol gereği Beylicium AVM’de sadece mezun öğrenciler, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde 6-7-9-10-11. Sınıflar ve TEOG(8.Sınıf)-YGS-LYS (12.Sınıf ve Mezun) Hazırlık öğrencileri, Kavaklı Kurs Merkezi’nde 6-7’nci sınıflar ve TEOG(8’inci Sınıf) Hazırlık öğrencileri öğretim görecek.

TEOG-YGS-LYS’ye hazırlık

TEOG-YGS-LYS Hazırlık öğrencilerine tüm derslerden öğretim programı uygulanacak. 6-7-9-10 ve 11’inci Sınıf öğrencileri için başarı çıtasının düşük olduğu derslerde haftalık 6 saatlik ders programı olacak. İlköğretim öğrencileri için Matematik-Fen Bilimleri-Türkçe, Ortaöğretim öğrencileri için Matematik-Fizik-Kimya-Coğrafya-Dil ve Anlatım dersleri hafta içi akşam Saat 17:00’dan sonra ve hafta sonu Cumartesi uygulanacak, Pazar günleri ders yapılmayacak.

Şehit ve gazi çocuklarına öncelik

Kontenjan sınırlı olduğundan ilgili komisyon tarafından ihtiyaç sahipleri, şehit ve gazi çocukları öncelikli olmak üzere değerlendirme yapılarak 24 Temmuz 2017 tarihinde kesin kayıt listesi telefon ile duyurulacak, ilgili panolara asılacak. Kesin kayıt listesinde olmayan öğrenciler yedek listeye alınacak.
Kaynak: İHA