Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Kocaeli’de eğitim gören ve ulusal ile uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, Valilik tarafından ödüllendirildi.

Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilde eğitim gören ve düzenlenen yarışma ile projelerde derece kazanan öğrencileri ödüllendirdi. Valilik Akçakoca toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Güzeloğlu’nun yanısıra İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, vali yardımcıları, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli’nin Türkiye’de sosyal, kültürel ve proje bakımından 1. İl durumunda olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Toplumsal gelişmenin belirleyicisi, taşıyıcısı ve zenginleştiricisi insandır. İnsan değişim ve gelişim sürecinin konusu da insandır. Bu noktada şüphesiz ki en güvenli ve değerli yatırım da insana yatırımdır. Diyoruz ya ‘bir kişi değişir, bir dünya değişir.’ İşte dünyanın değişimini sağlayacak bireyleri değiştirmek, özgüvenli, bilgili, güçlü ve azimli bir gençlik yetiştirmek en temel hedefimiz” dedi.

Kocaeli’nin TEOG sınavında 347 öğrencinin soruların tamamını yanıtlamasının büyük bir baları olduğunu söyleyen Vali Güzeloğlu, “Potansiyeli, sahip olduğu derinlikleri ve dinamikleri Kocaeli’ye, Türkiye’yi geleceğe taşıyan, uygulamalarıyla örnek olan ve başarının kurumsallaştığı bir büyükşehir olma sorumluluğunu yüklemektedir. Bu azimle 3 yıl önce başlattığımız çalışmalarımız hamd olsun çok büyük başarılarla taçlanıyor. Hep demiştik, ‘her bir çocuk bizim için bir dünyadır ve değerdir.’ Okullarımızın hangisinde hangi ilçede ve hangi sınıfta olursa olsun. Onun için başarıyı sadece belli okullar, belli merkezlerde değil ilin genelinde, tüm ilçelerde ve her bölgede yaptığımız zaman ancak başarıdır. Buna dönük çalışan anlayışımız, şampiyonları bütün ilçelere dağıtan ve çok net bir şekilde devlet okullarında yoğunlaştıran başarıya geldi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından uluslararası ve ulusal yarışma ile projelerde dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Vali Güzeloğlu’nun elinden aldı.
Kaynak: İHA