Yalova'da Köpek Katliamı

Yalova’nın Termal ilçesinde köpek katliamı yaşandı. Yaşanan olay sonrası köpek sahibi Tevfik Yakıcı ve oğlu Ahmet Yakıcı gözyaşlarına boğuldu.

Yalova'da Köpek Katliamı
Yalova’nın Termal ilçesinde yaşayan Tevfik Yakıcı’nın işlettiği restoranda beslediği 1 yaşındaki ’Alex’ adlı köpek kimliği belirsiz kişilerce zehirlendi. Can çekişen köpeği sabah işyerine gelen Tevfik Yakıcı ve oğlu Ahmet Yakıcı buldu. Köpeğin can çekiştiğini gören baba-oğul köpeği kurtarabilmek adına hayvana yoğurt yedirdiler. Bu esnada telefonla bir veterineri arayarak yardım da istendi. Ancak yapılan müdahalelere rağmen köpek hayatını kaybetti. Köpeğin ölüm anını telefonu ile kaydeden Tevfik Yakıcı işletmenin maskotu olan köpeği zehirleyen kişinin bulunması için emniyete başvuracağını ve köpeğin öldüğü o anları da mahkemeye delil olarak sunacağını söyledi.

’Alex’in ailenin bir ferdi olduğunu, onu evladı gibi sevdiğini dile getiren Yakıcı, "Alex bizim köpeğimiz değildi. Onu ailemizin bir ferdi olarak görüyorduk. Alex evladım gibiydi. Oğlumu nasıl seviyorsam onu da öyle seviyordum. İşletmemize gelen müşterilerin de sevdiği bir hayvandı. Bu gece uyuyamadım. İşyerime erken geldim. Geldiğimde hayvan yerde can çekişiyordu. Müdahale ettik ama kurtaramadık. Bunu yapan insan olamaz. Köpeğimizi öldüren Allah’ından bulsun" dedi.

Geride Alex adlı köpekle oynadığı neşe dolu görüntüleri ve fotoğrafları kalan Ahmet Yakıcı adlı çocuk ise gözyaşlarına boğuldu. Tevfik Yakıcı ve oğlu Ahmet Yakıcı, köpekleri için bir de mezar yaptı. Mezarın başucuna, "Bir cani tarafından öldürülen Alex" yazan bir de mezar taşı koyan acılı baba-oğul köpeğin mezarına çiçek bırakmayı da ihmal etmedi.
Kaynak: İHA