Tosya Belediyesi Köylere Hizmet Götürecek

Tosya Belediyesi, Tosya Kaymakamlığı ile imzaladığı protokolle ilçeye bağlı köylerde su ve yol işleri çalışması yapacak.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, kaymakamlıkta düzenledikleri basın toplantısında, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında ilçeye bağlı köylerde içme suyu yapım onarım işleri ile 1. kat yol sathi kaplama işlerinin Tosya Belediyesi tarafından yapılmasını karara bağlayan protokole imza attı.

Kaymakam Pişkin, ilçede kaymakamlıkla belediyenin ortak hizmet üretmesi konusunda ilk kez işbirliği sağlandığını söyledi.

Bu açıdan bu yıl ki KÖYDES programının önceki senelerden farklı yanlarının olacağını ifade eden Pişkin, ''Biz artık bütün işlerimizi ilana çıkıp ve müteahhitlere ilan etmek suretiyle değil, Belediye Başkanlarımızla yaptığımız protokol gereği, tek bir yükleniciyle muhatap olup yapacağız. Bundan Tosya'nın büyük menfaatleri olacağına dair umutlarım ve beklentilerim var.' dedi.

Belediye Başkanı Şahin ise yapılan protokol çerçevesinde köylere hizmet götürmeye çalışacaklarını kaydederek, ''Kastamonu'da bu yıl bir ilk yaşanacak. Bu manada belki Türkiye'de bir ilki yaşayacağız. Buradaki temel amacımız, memlekete hizmet etmek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA