TİKA Kilometrelerce Ötedeki Çocukların Barış Umuduna Destek Olmaya Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kolombiya-Brezilya sınırındaki Tabatinga adlı kasabada bulunan Futebole Pela Paz Spor Okulu’na spor ve ilkyardım malzemesi desteğinde bulunuldu.

TİKA Kilometrelerce Ötedeki Çocukların Barış Umuduna Destek Olmaya Devam Ediyor
TİKA, Brezilya’nın Kolombiya sınırında yer alan Tabatinga adlı kasabada bulunan bir okula yaptığı spor ekipmanları desteği ile kilometrelerce ötedeki çocukların ve ailelerinin yüzünü güldürdü.

TİKA, illegal ticaret, narko trafik ve çocuk istismarının oldukça yoğun olarak yaşandığı Kolombiya-Brezilya sınırındaki Tabatinga adlı kasabada bulunan Futebole Pela Paz (Barış için Spor) adlı Spor Okuluna, spor ve ilk yardım malzemeleri desteğinde bulunarak sınır bölgelerindeki barış ve kalkınma sürecine bir kez daha destek oldu.

TİKA yetkilileri tarafından gerçekleştirilen teslim töreninde, okulun kurulmasında emeği geçen GrupoInternacional De Paz adlı STK görevlileri ile okul yönetimi ve eğitmenler yaptıkları konuşmalarda, öncelikle TİKA’ya teşekkürleri sunarak bu desteğin sadece forma ya da ayakkabıdan ibaret olmadığını, kıtalar ötesinden gelen bir yardım eli olduğunu ifade ettiler. Yetkililer, çocuklara bu formalarla oynayacakları her maçta daha iyi bir gelecek sahibi olabilmeleri için gelen bu yardımı hatırlamaları gerektiğini, bu malzemeler yardımı ile spor alışkanlığı kazanarak kötü alışkanlık ve suça teşvik eden ortamlardan sıyrılarak disiplinli bir hayata kavuşabilecekleri konusunda çocuklara seslendiler.

Ayrıca spor okulu öğrencilerinden Christiao Ramos ve aile üyesi Adlene Silva yaptıkları konuşmalarda, büyük ekonomik güçlükler sebebi ile belki de hiçbir zaman sahip olamayacakları bu ortamı kendilerine sunduğu için TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini iletti. Teslim töreninin ardından yeni forma ve ayakkabılarını giyerek yaptıkları antrenmanda çocukların gelecek vadeden performans ve istekleri gözlerden kaçmadı.

Çocukları suça ve madde bağımlılığına teşvik edecek bir ortamdan uzak tutmayı spor yolu ile hedefleyen Barış için Spor Okulu, aynı zamanda bölgedeki çocuklara, gençlere ve ailelerine psikolojik ve pedagojik destek, beden sağlığı, kişisel gelişim alanlarında da yardımcı olacak ders ve seminerler düzenliyor.
Kaynak: İHA