Tekstil Fabrikasında İşçiydi, 2 Bin Kişinin İşvereni Oldu

Diyarbakır’da yıllarca başta tekstil olmak üzere çeşitli sektörlerde işçi olarak çalıştıktan sonra eşiyle birlikte iş hayatına atılan Hamide Akar (42), şimdi Türkiye genelinde 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. Akar, kuracağı bir fabrikada dezavantajlı kadınları ve engellileri çalıştırmayı hedefliyor.

Tekstil Fabrikasında İşçiydi, 2 Bin Kişinin İşvereni Oldu
Diyarbakırlı Hamide Akar, liseyi bitirdikten sonra ailesine yardımcı olmak amacıyla çeşitli sektörlerde işçi olarak çalışmaya başladı.

En son bir tekstil fabrikasında paketleme bölümünde çalışan Akar, evlendikten sonra bu işinden ayrıldı. Hizmet sektöründe küçük çaplı işlerde faaliyet gösteren eşinin yanında çalışmaya başlayan Akar, kısa sürede işleri kavradı. Eşinin inşaat sektörüne geçmesinin ardından işleri tek başına yürütmek zorunda kalan Akar, şimdi Türkiye geneline hizmet veren ‘Mars Sosyal Hizmetler’in başında ve 2 bin kişiye istihdam sağlıyor.

“Kalifiye personel çalıştırıyoruz”

Bünyelerinde sosyolog, psikolog, teknik eleman gibi kalifiye personel çalıştırdıklarını ifade eden Akar, “Eşim bu işi benim tek başıma başarabileceğime inandı ve tamamen kendisini inşaata yönlendirdi. Şu an tek başıma devam ediyorum. Ortalama 2 bin personel çalıştırıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının ihale işlerini yapıyoruz. Şu an Ankara’da yeni bir iş aldık. Orada 95 teknik personel çalıştırıyoruz. Sadece Ankara değil Türkiye geneli çalışıyoruz. Isparta, Giresun, Hatay, Bandırma, İstanbul gibi şehirlerde hizmet veriyoruz. Böylece Türkiye’nin hemen hemen bütün bölgelerinde istihdam sağlamış oluyoruz ve ekonomiye katkıda bulunuyoruz” dedi.



“Hedefim kadınların ve engellilerin çalıştığı fabrika kurmak”

Hedefinin çalışanlarının çoğunluğunu özellikle dezavantajlı kadınların ve engellilerin oluşturduğu bir fabrika kurmak olduğunu dile getiren Akar, şunları kaydetti:

“Şu anda aklımda olan tekstil fabrikası var. İnşallah o hayalimi gerçekleştireceğim. Çünkü kadınların eğitim hayatında olsun, çalışma hayatında olsun sürekli ezilen ve ikinci plana atılan insanlar olduğunu düşünüyorum. Zaten Doğu ve Güneydoğu’da kadın olmak, iş yapmak başlı başına bir sorun. Kendi ayaklarınız üzerinde durabilmeniz için gerçekten çok güçlü olmanız gerekiyor. Kadınların kadınlara destek olması gerektiğini düşünüyorum. Kuracağım tesiste dezavantajlı kadınların yanı sıra engelli vatandaşlarımızı da çalıştırmayı düşünüyorum. Çünkü engelliler genelde ‘iş yapamazlar, bize verimli olamaz’ diye ikinci plana atılıyor. İnşallah onlara da bir katkıda bulunurum.”
Kaynak: İHA