TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: 'Darbe yaparken, millete kurşun sıkarken suç üstü yakalanan darbeciler, 15 Temmuz'da gösterdikleri namertliği, ihaneti, millet düşmanlığını, kin ve nefreti mahkeme safahatında da göstermektedirler'.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 'Darbe yaparken, millete kurşun sıkarken suç üstü yakalanan darbeciler, 15 Temmuz'da gösterdikleri namertliği, ihaneti, millet düşmanlığını, kin ve nefreti mahkeme safahatında da göstermektedirler.' dedi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan 'dış ticaretteki gelişmeler', CHP İstanbul Milletvekili Seliha Doğan 'İstanbul Beyoğlu ilçesinin sorunları', AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ise '5 Haziran Dünya Çevre Günü' konu başlıklarında gündem dışı birer konuşma yaptı.

TBMM Başkanvekili Aydın, Başkanlık Divanı olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutladıklarını belirterek, günümüzde çevre bilincine sahip olmanın, çağdaş insan davranışlarının da esas çerçevesini oluşturduğunu bildirdi.

Aydın, 'Bu nedenle çevre bilinci en başta insanın kendi içinde duyduğu bireysel sorumlulukla oluşmaktadır. Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden, vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir.' diye konuştu.

Aydın, Sivasspor ve Malatyaspor'un ardından Süper Lig'e yükselen Göztepespor ile diğer liglerden bir üst lige yükselen spor kulüplerini tebrik ederek, başarılar diledi.

Siyasi parti temsilcileri yerinden söz alarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün kutlandığı bir haftada zeytinliklerin tahrip edilmesine, betonlaşmasına Meclis olarak müsade edilmemesi gerektiğini belirtti.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, dünyada zeytin ve zeytinyağı üretiminde öncü ülkelerden olan Türkiye'de zeytin alanlarının Cumhuriyetin ilk yıllarında çıkarılan kanunlarla koruma altına alındığını ama maalesef AK Parti döneminde bu kanunun altı kez değiştirilmek istendiğini aktardı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, annesi ve kardeşine hakaret eden Süleyman Yeşilyurt'un 12 Mayıs'ta tutuklandığını, beş gün sonra iddianamesinin hazırlandığını ve 13 gün sonra da tahliye edildiğini anımsatarak, Atatürk'e hakareti meşrulaştıran bir yargı kararı ile karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, 'Buradan bu vesileyle yargı camiasını uyarıyorum; Sizin için tek rehber hukukun evrensel kurallarıdır. Siyasi iktidarın gözünün içine bakarak karar vermek ayıptır, edepsizliktir, ahlaksızlıktır.' dedi.

- 'Milletin aklıyla alay edeceklerini sanıyorlar'

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise 15 Temmuz hain darbe girişimi yargılamalarının bağımsız mahkemeler tarafından sürdürülmekte olduğunu, adaletin tecelli etmesi ve hain darbecilerin hak ettikleri cezaları almasının tüm milletin beklentisi olduğunu ifade etti.

AK Parti'yi temsilen MYK üyelerinin katılımıyla şehit ailelerine destek olmak amacıyla çatı davanın görüldüğü Sincan'a gittiklerini dile getiren Muş, şöyle devam etti:

'Elbette bu darbe davasının birinci derecede mağduru aziz milletimizdir. Bizde, mağdur siyasi parti olarak kamu vicdanı adına bu davanın takipçisi olacağız, her aşamasını izleyeceğiz. Milletin evlatlarına, milletin parası ile alınan silahları doğrultan, halka kurşun ve bomba yağdıran FETÖ'cü hainlerin en ağır cezayı alması temennimizdir. Darbe yaparken, millete kurşun sıkarken suç üstü yakalanan darbeciler, 15 Temmuz'da gösterdikleri namertliği, ihaneti, millet düşmanlığını, kin ve nefreti mahkeme safahatında da göstermektedirler.

Mahkemelerde pişkince tavırlar sergileyen bu katiller, arsızca davranarak milletin aklıyla alay edeceklerini sanıyorlar. Unutulmasın ki bu dava süreci boyunca şehit ailelerimizin hep yanında olacağız.'

Muş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu ülkenin kuruluşunda emeği olan hiç kimseye, Atatürk'e hakaret veya küfür gibi bir şeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını bunu şiddetle kınadıklarını kaydetti.
Kaynak: AA