Son 10 Yılın En Verimli Hububat Hasadı Yaşanıyor

Adıyaman’da, 2017 yılı hububat hasadının son 10 yıl içerisindeki en iyi hasat yılı olduğu vurgulandı.

Son 10 Yılın En Verimli Hububat Hasadı Yaşanıyor
Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ile Ziraat Odası İl Başkanı Salih Şahan, merkeze bağlı köyleri gezerek burada yapılan hububat hasatlarını yerinde inceledi. Köylülerle arazide bir araya gelen Müdür Adil Alan ile Başkan Salih Şahan, son 10 yıl içerisinde en iyi hububat hasadının yaşandığını ve çiftçilerin oldukça mutlu olduğunu söyledi.



Adıyaman’da Nisan ve Mayıs aylarında yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin hububatta verim artışı sağladığını dile getiren Ziraat Odası İl Başkanı Salih Şahan, “Bugün arazideyiz, rekoltenin yüksek olduğunu görüyoruz. Şu anki rekolte son 10 yılın en yüksek rekoltesi diyebiliriz. Ocak ve Şubat’ta biraz korktuk, yağmurların yağmamasından dolayı hatta bir basın açıklamamızda oldu ama Allah’a çok şükür Mart, Nisan aylarında bu telafi oldu, aralıklarda da yağmurlar yağıyor yani. Bolluk ve bereketli geçti, inşallah bundan sonraki yıllarda da bu bolluk ve bereketin olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin mutlu olduklarını dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, “Bugün bir bayram havası içerisinde şenliğimiz başladı.

Çiftçilerimiz yaklaşık 8-10 aydan bu yana emek vermiş oldukları emeklerin sonundaki hasadı ve verimi almaya başladık. Bu yıl özellikle Şubat ayında yağışların az olması bizleri ciddi bir korkuya, endişeye sevk etmişti ama Allah, Mart ve Nisan aylarında güzel yağış verdi. Mayıs ayında da çok yağış almamızla birlikte sanki bütün kuru tarlalarımızda sulu araziymiş gibi verim almaya başladık. Çiftçilerimizle az önce yapmış olduğumuz görüşmede son 10 yılın en verimli sezonu denilince çok mutlu olduk. Ramazanın bereketiyle bereketli hasat olur inşallah" dedi.

Kaynak: İHA