'Sofralar Kuruluyor, Gönüller Bir Oluyor' İftarları

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde belediye tarafından her yıl ‘Sofralar kuruluyor, gönüller bir oluyor’ sloganı ile düzenlenen mahalle iftarların bu yıl ilki Fatih Mahallesinde kuruldu.

'Sofralar Kuruluyor, Gönüller Bir Oluyor' İftarları
Adliye arkasındaki otoparkta düzenlenecek olan iftar sofrasında Fatih Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen ve onların Ramazan coşkusuna ortak olan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle iftarlarımıza bu yıl Fatih Mahallesi ile başlıyoruz. Bütün ramazan iftarlarına hemşerilerimi davet ediyorum” dedi.

Fatih Mahallesinin ardından 7 Haziran Çarşamba günü İstasyon Mahallesi sakinleri ile İstasyon Cami bahçesi ve etrafından buluşacaklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle iftarlarımız 7 Haziran Çarşamba günü İstasyon Mahallemiz ile devam edecek. İstasyon Mahallemizdeki iftar programımız İstasyon Camii bahçesi ve etrafında olacak” açıklamasında bulundu.

İftar sofraları hangi mahallede, nerede kurulacak?

Mahalle iftarlarının 8 Haziran Perşembe günü Veliköy Mahallesinde bulunan Veliköy Belediyesi eski Hizmet Binası önünde kurulacak iftar sofrası ile devam edeceğini belirten Akay, “9 Haziran Cuma günü Yıldırım Beyazıt Mahallesinde oturan hemşehrilerimiz ile Bahçeli Cami önüne kurulacak olan iftar soframızda, 10 Haziran Cumartesi günü Cumhuriyet Mahallemizde oturan hemşehrilerim ile Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanında, 11 Haziran Pazar günü Fevzipaşa Mahallesinde oturan hemşehrilerim ile Fevzipaşa İlkokulu bahçesinde kurulacak olan iftar sofralarımızda buluşacağız” diye konuştu.



Bağlık ve Kızılpınar’da iki ayrı noktada iftar sofrası kurulacak

12 Haziran Pazartesi günü Bağlık Mahallesinde iftar sofralarının iki ayrı noktada kurulacağını da belirten Başkan Akay, “Bağlık Mahallemizdeki mahalle iftarımızın birisi Salı Pazarının olduğu alana, diğeri ise Bağlık Muhtarlığı etrafında kurulacak. İki ayrı noktada aynı gün kurulacak olan Bağlık Mahallemizdeki iftarın ardından 13 Haziran Salı günü Kızılpınar Mahallemizde yine iki ayrı noktada Kızılpınarlı hemşehrilerimiz ile bir araya gelerek, iftarlarımızı açacağız. Kızılpınar Mahallemizdeki iftar sofralarımız Kızılpınar 125. Yıl İlkokulu ve Kızılpınar İlkokulu bahçelerinde kurulacak. Mahalle iftarlarımız 18 Haziran Pazar günü Atatürk Caddemizde kurulacak olan iftar soframız ile tamamlanacak. 18 Haziran Pazar günü Atatürk Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak ve 5 bin kişilik iftar sofrası kurulacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesi sakinlerimizin katılacağı iftar soframız ile mahalle iftarlarını tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

"22 bin hemşehrimiz ile iftar açmayı hedefliyoruz"

Ramazan ayı boyunca 13 farklı noktada kurulacak olan Çerkezköy Belediyesi İftar Sofralarında Çerkezköylü hemşehrileri görmekten, onlarla birlikte oruçları açmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını dile getiren Akay, “Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofralarında toplam 22 bin hemşehrimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA