Sarallar-Şahinler Davasına Yarın Devam Edilecek

Organize suç örgütü lideri Sedat Şahin ve Sarallar suç örgütü liderlerinden Burhanettin Saral’ın da aralarında bulunduğu 74 sanıklı çete davasına yarın devam edilecek. Duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katılan tutuklu sanık Sedat Şahin, yarın cezaevinden duruşma salonuna getirilecek.

Şahinler ve Sarallar olarak bilinen organize suç örgütü lider ve üyelerinin aynı dosyada yargılandıkları 74 sanıklı çete davasının ilk duruşması sona erdi. İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yoğun güvenlik önlemi altında başlayan duruşmaya geçtiğimiz günlerde tutuklanan Şahinler grubu lideri Sedat Şahin getirilmedi. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Sedat Şahin’in davanın yarınki oturum için salonda hazır edileceği belirtildi.

İlk olarak savunması alınan tutuklu sanık Burhanettin Saral, iddianame konusu olaylarla irtibatlarının bulunmadığını kaydetti.

Sanık Saral, “Bu olaylarla ilgili uzaktan yakından alakam yok. Bu dosyada adı geçen şahıslarla bir irtibatım yok. Kardeşim İlyas Saral da dahil bu kişilerle ilgili önüme bir tane iletişim tespiti koysunlar, bütün suçlamaları kabul edeceğim. Bu işlerin ilk günden beri olmasını istemeyen iki kişi varsa biri varsa benim. Sarallar’da suç oranı binde 10’u geçsin idama imza atacağım" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Biz burada Saral ailesini yargılamıyoruz” dedi.

Tutuklu sanık Ahmet Okur ise örgüt üyeliği suçlamasını reddederek, “Ben daha önce başka bir olay nedeniyle cezaevinde yattım. Çıktıktan sonra çaresizlik, parasızlık yüzünden Abbas Ata adlı kişinin peşine takıldım. Abbas adlı kişi geçmiş yıllarda bir gün bizi bir yere götürdü. Elimizde 2 Kalaşnikof tüfek, 150 mermi ve 1 Lav roketiyle Sedat Şahin adlı kişiyi öldüreceğimizi söyledi.

Allah’a şükürler olsun ki yapmadık ve döndük geldik. Hayatı boyunca Sarallar grubuna üye olmadım. Ekmeklerini yemişliğim, sularını içmişliğim yoktur” şeklinde konuştu.



“Ne Sarallar’a ne de Şahinler’e yaranabiliyoruz”

Abbas Ata’nın arkasında Sarallar varmış gibi davrandığını kaydeden sanık Okur, “Ama arkasında öyle bir destek yoktu. Abbas kendi yalanlarıyla yalnız başına öldü gitti, Allah rahmet eylesin. Sedat Şahin benim hasmım değildir. Şanlıurfa Spor’un Barcelona ile maç yapma şansı neyse benim de Sedat Şahin ile hasım olma şansım o kadardır. Biz ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranabiliyoruz. Yani ne Sarallar’a ne de Şahinler’e yaranabiliyoruz. Burada herkesin 3-4 avukatı var, benim kimsem yok. Tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Tutuksuz sanıklara duruşma salona girişlerinde ikinci arama

Sabah saatlerinde başlaması beklenen ancak sanıkların çokluğu nedeniyle öğle saatlerinde başlayan duruşma için üst düzey güvenlik önlemi alındı. İstanbul Adalet Sarayı binası ve duruşma salonunda çok sayıda polis ve jandarma görevlendirilirken, salona izleyici alınmadı. Adliye girişinde tüm vatandaşlar gibi aranan davanın tutuklu sanıkları, salona her girdiklerinde dedektörle tekrar arandı. Sanıklara destek olmak için adliyeye gelen vatandaşların arasında çıkması muhtemel olaylara karşı Çağlayan Meydanı’nda TOMA ve zırhlı araçlar müdahale için hazır olarak bekletildi.
Kaynak: İHA