RTSO İle İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'İş Makineleri Kullanıcı Kursları Protokolü' imzalandı.

Oda'da gerçekleştirilen imza törenine RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender katıldı.

Karamehmetoğlu, burada yaptığı konuşmada, üyelerinin iş makineleri kullanma ehliyetlerini alabilecekleri sürücü kurslarının Rize'de olmadığını, bu belgeleri başka komşu illerden aldıklarını söyledi.

Bunun da para ve iş gücü kaybına neden olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, 'Üyelerimizden odamıza çeşitli dallarda iş makineleri sürücü kursları başvuruları yapıldı. Yapılan bu başvuruları değerlendirdiğimizde ağırlıklı olarak forklift sürücü kursu açılması konusunda başvuru oldu. Birçok firmadan 40 kişi başvuru yaptı.' dedi.

Kalender ise son zamanlarda fabrika ve iş yerlerinde insan gücünün dışında iş makine gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirterek, 'İşçilerimizin artık bu belgeleri gidip başka illerden alma sıkıntısını ortadan kaldırmış olacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA