'Rehnüma' Dergisi Ekibinden Kaymakam Tok'a Ziyaret

Osmanlıca 'Rehnüma' isimli dergiyi hazırlayan Ladik Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi öğrencileri Kaymakam Engin Tok'u makamında ziyaret etti.

Okul Müdürü Behzat Dikmen ve öğretmenlerin de katıldığı ziyarette öğrenciler, öğretmenlerinin katkısıyla çıkardıkları Osmanlıca 'Rehnüma' isimli dergiyi Kaymakam Tok'a verdi.

Derginin hazırlanması hakkında Tok'a bilgi veren Dikmen, 'Okulumuzda yıllardır uygulanmakta olan Osmanlıca seçmeli dersinde öğrencilerimiz, öğrendikleri bilgileri daha da geliştirmek amacıyla dergi çıkarmaya karar verdi. Öğretmenleriyle Ladik'teki tarihi mekanları gezip, farklı insanlarla görüştüler. Yeterli bilgi ve belgeleri topladıktan sonra Rehnüma isimli dergimizin bu yıl ilk sayısını çıkardılar.' dedi.

Ziyaretten ve öğrencilerin daha küçük yaşta Osmanlıca bir dergiyi çıkarmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tok, 'Öğrencilerimizin Osmanlı kültürüne sahip çıkması, Ladik'in değişik tarihi mekanlarına da yer vererek Osmanlıca dergi çıkartması beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Umuyorum ki bu uygulamanız, pek çok yerdeki okul ve öğrencilerimize örnek olacak. Sizleri tebrik ediyorum. Her zaman destekçiniz olarak yanınızda yer alacağımı bilmenizi istiyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA