Ramazan Ayında Düğün Sezonu Durgunlaştı

Afyonkarahisar’da, Ramazan ayı ile birlikte düğün sezonu durgunlaşırken, kuyumcular düğün sahiplerinin bayram sonrasını beklediklerini belirtti.

Ramazan Ayında Düğün Sezonu Durgunlaştı
Ramazan ayı düğün sezonunun durgunlaşmasına neden olurken, bu durumdan en fazla şikayetçi kesim ise kuyumcu esnafı oldu. Kentte yarım asırdır kuyumculuk yapan Nurettin Güzbey isimli esnaf, sarrafların umudunun Ramazan Bayramı sonrasında olduğunu kaydetti.

Altın fiyatlarının yükselişte olduğunu hatırlatan Güzbey, düğün sahiplerinin özellikle bayram sonrasını beklemelerinin en büyük nedeninin de fiyatların düşebilme ihtimali olduğunu ifade etti.

Güzbey, “Altın değerleri bugünlerde biraz yükselişte, halkımızın da bunda bir tereddüdü var. Elindeki fazla parayı değerlendirmek isteyenler alıcı olanlar fiyatlar biraz daha düşsün diye beklemekte. Satmak isteyenlerde biraz daha çıksın diye beklemekte. Tabi bu arada ufak tefek düğün, nişan gibi şeyler oluyor ama eskisi gibi de değil. Çünkü alım güçleri çok farklı. Altın fiyatları artınca bizim önde olan 3 burgu dediğimiz bilezikler de daha önce burada 8-10 tane bir düğün, nişanda verirdik şimdi 2 tane 3 tane ile yetiniyorlar. O bakımdan satışların düşmesi kar marjlarını düşürdü. Fiyatların artışı durgunluk oluşturdu. Ama ümidimiz bayramdan sonra inşallah kendi haliyle normal düzeyde seyreder” dedi.



“Aslında altına yatırım her zaman iyidir”

İki bayram arası düğün olmaz önyargısının da satışları olumsuz etkilediğini dile getiren Güzbey şunları söyledi:

“Altın fiyatları bugünlerde yüksek düğüncülerde bekleme halinde. Bayram sonrası fiyatlar biraz düşer ümitleri var. Ufak tefek nişan gibi şeyler oluyor ama düğün olmuyor. Ayrıca Afyon’un geleneğinde iki bayram arası düğün olmaz önyargısı var. Bunların neticesinde de işler inşallah iyi olur ve kuyumcularda da farklı alışverişler olur. Aslında altına yatırım her zaman iyidir fiyatlar ne olursa olsun. Eldeki parayı her şeyden önce altına yatırmak en idealidir.”
Kaynak: İHA