Özel Kuvvetler Komutanlığı Davasından Detaylar

15 Temmuz’da Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci askerlerin yargılandığı davada sanık savunmaları devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirme teşebbüsüne ilişkin 69 sanığın yargılandığı davanın 7’inci celsesi sanık savunmalarıyla devam ediyor. Sanıklardan eski Başçavuş Şenol Soylu 15 Temmuz günü nöbet sonrası istirahat kullanmak için izin alıp birlikten çıktığını ve 6 aylık hamile olan eşiyle bir AVM’ye gittiğini söyledi.

Daha sonrasında gizli bir hattan arandığını ifade eden Soylu, "Kurmay başkanının beni sorduğu ve birliğe gitmem gerektiği söylendi. Ben birliğe kendi isteğimle gitmedim, emirle gittim. Havaya dahi ateş açmadım. Karargah binası içerisinde kimseye emir vermedim ve kimse tarafından derdest edilmedim" şeklinde konuştu.



"Darbe yapacak kadar salak değilim"

FETÖ üyesi olmadığını ve düşünce tarzına da uygun olmadığını belirten Soylu, himmet vermediğini, cemaatle bağlantısının olmadığını ve eşini katalogdan seçmediğini ifade etti.

Kendisini "darbe girişiminde bulunacak kadar salak değilim" şeklinde savunan Soylu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Daha öncesinde Zekai Aksakallı tarafından para ile ödüllendirilmişliğim var, 100’den fazla takdir belgem var, erken terfim ve para ödüllerim var. Darbe yapacak kadar salak değilim."

Savunması yapılan bir diğer sanık eski Uzman Çavuş Şükrü Bülbül ise "5 yıldır çocuğum olmuyordu, 2 Temmuz’da çocuğum oldu. Kapalı görüşte camları öpüyorum. Açık görüşte ise kucağıma aldım, bana ’baba’ değil ’dede’ diyor. Babalık duygusunu bile yaşayamadım bu FETÖ illetinden" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA