Niğde'de Ramazan Sevinci Sokaklara Taşıyor

Ramazan ayı boyunca 12 farklı mahallede iftar sofrası kuracak olan Niğde Belediyesi mahalle iftarlarının dördüncüsünü İlhanlı Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’da İlhanlı Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında hem mahallelilerle aynı anda iftar açtı hem de masalarını ziyaret ederek vatandaşla sohbet etti. Çocuklara pamuk şeker ikramının yapıldığı iftar sofrasında İkram Çeşmesi’nden de şerbet dağıtıldı.

Niğde'de Ramazan Sevinci Sokaklara Taşıyor
Niğde Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl da devam ettirilen mahalle iftarları programına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Önceki gün İlhanlı Mahallesi’nde açılan iftar sofrası da öncekileri aratmayacak kadar yoğun katılımla gerçekleşti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da İlhanlı Mahallesi’nde açılan iftar sofrasına gelerek, masaları gezdi, vatandaşla tek tek ilgilendi.

İlhanlı Mahallesi’nde düzenlenen iftar sofrası için gün içerisinde başlayan hazırlıkların ardından iftar saatinin yaklaşmasıyla mahalleli iftar sofrasının kurulduğu alana akın etti. Kuran’ı Kerim tilavetinin yapıldığı ve ilahilerin okunduğu iftar sofrası mahallede Ramazan’ın maneviyatını coşkuyla yaşattı.

Aynı tastan çorba içiyor iftarımızı açıyoruz

Ramazan ayının ve tutulan oruçların hayırlara vesile olmasını dileyen Belediye Başkanı Akdoğan bu ayda yapılan duaların kabul olunmasını ve Ramazan ayının dünyada akan gözyaşının durmasına vesile olması temennisinde bulundu. Akdoğan, ‘’İlhanlı Mahallesi’nde üç senedir aynı yerde iftar sofrası açıyoruz. Diğer mahallelerimizden de hemşehrilerimiz geliyor. Hep birlikte aynı tastan çorba içiyor iftarımızı açıyoruz. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. bu vesileyle Ramazan ayımızın hayırlara vesile olmasını Cenab’ı Hak’tan niyaz ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA