Muş'ta İftar Sonrası Dilenci Operasyonu

Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla her geçen gün sayıları artan dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

Muş'ta İftar Sonrası Dilenci Operasyonu
Ekipler; cami önleri, kavşak, kaldırım ve esnafları gezerek dilenenleri araçlarla topladı. Zabıta Müdürlüğüne getirilen dilenciler, kayıt altına alındı. Yapılacak olan işlemlerin ardından Suriye uyruklularının kamplara ve diğerlerinin ise il dışına gönderileceği belirtildi. Vatandaşların dilencilerden rahatsız olduğunu belirten Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen, ekiplerin cami önleri, kavşak ve kaldırımlarda dilenenleri toplayarak il dışına gönderdiklerini söyledi.

Operasyonda yakalananlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince gerekli müeyyidelerin uygulandığını ve üzerlerindeki paralara el konulduğunu kaydeden Göçmen, "Zabıta ekiplerimiz ve İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili kurumların desteğiyle vatandaşlarımızı rahatsız ederek cadde ve sokaklarda dilencilik yapanlara yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Bu kapsamda yakaladığımız dilencileri cezai işlem uyguladıktan sonra il dışına gönderdik. Amacımız, halkımızın rahat ve huzurlu olmalarını sağlamak. Ramazan ayı dolayısıyla bu denetimlerimizi sıkı hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte şehrin çeşitli yerlerinde dilenen kadın ve çocuklara yönelik başlatılan operasyonda yaklaşık 300 dilencinin toplandığı ve cezai işlemlerin uygulanması ile birlikte şehir dışına gönderildiği kaydedildi.
Kaynak: İHA