Milletvekili Açıkkapı, İspanya'da Çalışmalara Katıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuyla ( KEFEK ) İspanya’da çalışmalara katıldı.

Milletvekili Açıkkapı, İspanya'da Çalışmalara Katıldı
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu( KEFEK ) İspanya’ya gitti. BM Kadın birimi ve 9 Milletvekilinin yer aldığı heyet, İspanya Meclis Finans, Kamu İdareleri ve Senato Eşitlik Komisyonlarıyla bir araya geldi. Türkiye’de siyasi liderlikte ve siyasi katılımda cinsiyet eşitliği projesi kapsamında İspanyol yetkililer ile Türk heyeti, mini zirveler gerçekleştirdiği bildirildi.

Heyette Plan ve Bütçe Komisyonunu temsilen AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’da yer aldı.

Zirveye ilişkin değerlendirmede bulunan Milletvekili Ejder Açıkkapı," Burada toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme meselesinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle toplumlarımızda kadınlarımız hem sosyal hayatta hemde ekonomik hayatta bulundukları yeri de biliyoruz. Türkiye olarak son 15 yılda kadının toplum içerisindeki yerini güçlendirecek ve kuvvetlendirecek çok sayıda Anayasal hükmü kayıt altına aldık. Bu birçok ülkede olmayan bir durumdur. Kadınlarımızın özellikle kurumlar içerisindeki çalışma hayatlarında kendilerine ayrılan bütçenin yeterli olmadığını ve artırılması gerektiğinin bilincindeyiz"dedi.

Hem sosyal hayatta hemde iş hayatında kadınların bulundukları yerin daha da ileri taşınması gerektiğini bildiklerini de aktaran Açıkkapı," Bu konuda hem hükumet hem de çalıştığımız ortak komisyonlar ile beraber, özellikle benim bulunduğum Plan ve Bütçe Komisyonu olarak KEFEK ile irtibatlı çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız hem Türkiye hem de dünyada kadın erkek eşitliğinin zirveye taşınmasıdır. İspanya zirvesi de bu uğurda atılan değerli bir adımdır"diye ifade etti.

Heyet, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Enstitüleri, Madrid Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Türkiye Büyükelçili’ni ziyaret ederek, Büyükelçi Ömer Önhon’un’la bir araya geldi.

Heyetin Madrid sokaklarında yaptığı gezide Milletvekili Açıkkapı, hemşehrisi Nihat Aydemir isimli bir vatandaş ile karşılaştığı öğrenildi.
Kaynak: İHA