Mardin'de Haşere İle Mücadelede

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde haşere ile mücadele çalışması başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Mardin Büyükşehir Belediyesi koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında kent merkezi ve ilçelerinde toplam 892 mahallede 32 araç, 98 personel ve 92 ekipmanla haşere ile mücadele çalışmalarının yapıldığı ifade edildi.

Bu kapsamda 450 bin hektar alanda vektörel mücadele gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, sinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı etkin çalışma yürüten ekiplerin 8 bin 302 noktada sivrisinek ve 2 bin 113 noktada karasinek larva mücadelesi sağladığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, şunları kaydetti:

'Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın rahat nefes alması gece gündüz demeden çalışmaktadır. Özellikle yaz aylarının gelişiyle personelimiz fedakarca ilaçlama çalışmaları yapmaktadır. Halk sağlığını tehdit eden dere yatakları, su birikintileri, fosseptikler, çöp konteynerleri, göl, gölet, kanal, bataklıklar, kuyular ve hurdalık alanlarda sivrisinek, karasinek gibi uçan ve yürüyen haşerelere karşı ilaçlama yapılmaktadır. Birimlerimiz gece saat 00:00’a kadar hassasiyetle alanda bulunmaktadır. Ayrıca hemşehrilerimizin de şikayetlerine anında müdahale etmekteyiz. Çalışmalarımızda coğrafi yapıya bakarak da hareket etmekteyiz. İlaçlama çalışmalarımızda ekolojik dengeyi korumaya da özen göstermekteyiz.'

Kaynak: AA